Hlavní obsah

Tenista Del Potro se po zranění vrací na kurt. První turnaj by měl odehrát v říjnu

Buenos Aires

Argentinský tenista Juan Martín del Potro se po zlomenině čéšky vrátí na turnaje v polovině října. Třicetiletý hráč přišel kvůli zranění o Wimbledon i US Open, kde před deseti lety triumfoval a loni až ve finále podlehl Novaku Djokovičovi.

Foto: Enrique Marcarian

Juan Martín del Potro na starším snímku.

Článek

Del Potro si na červnovém turnaji v londýnském Queen's Clubu zlomil čéšku v pravém koleně podruhé během osmi měsíců. Téměř dvoumetrový tenista se podrobil operaci a připustil, že možná odehrál poslední zápas kariéry.

V pátek ale šestnáctý hráč světového žebříčku oznámil, že se přihlásil na říjnové turnaje ve Stockholmu a Vídni. Oba už dokázal v minulosti vyhrát, celkem na okruhu ATP získal 22 titulů.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič s del Potrem při loňském finále US Open.

Zdravotní problémy pronásledují Del Potra celou kariéru. Od triumfu na US Open v roce 2009 podstoupil tři operace levého zápěstí, zákroku se musel podrobit i na pravé ruce, pokaždé se ale dokázal na kurty vrátit. Naposledy kvůli prasklé čéšce přišel o pět turnajů v úvodu této sezony, než se na londýnské trávě znovu zranil.

Reklama

Související témata:
  Skreč Auger-Aliassime - Lehečka Skreč konec
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.