Hlavní obsah

Zpátky do lavic. Grandslamové vítězky začaly studovat na prestižní univerzitě

Cambridge/Praha

Do tenisového důchodu se sice ještě nechystají, ale už začínají přemýšlet nad tím, čemu by se mohly věnovat po ukončení kariéry. Proto neváhaly a přijaly nabídku studovat na prestižní univerzitě. Bethanie Matteková-Sandsová, Andrea Petkovicová, Caroline Wozniacká a Vania Kingová byly přijaty do speciálního programu na Harvardu.

Foto: Sport.cz

Vania Kingová (vlevo) se spolu s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, Andreou Petkovicovou a Caroline Wozniackou rozhodla studovat na Harvardu.

Článek

Místo rakety učebnice a sešity. I tak budou vypadat podzimní dny čtyř hvězdných tenistek. Pětinásobná grandslamová vítězka v ženské čtyřhře a bývalá deblová světová jednička Američanka Bethanie Matteková-Sandsová, německá tenistka Andrea Petkovicová, loňská vítězka Australian Open Dánka Caroline Wozniacká a dvojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře Američanka Vania Kingová opět usedly do lavic.

Úspěšné tenistky byly totiž přijaty do speciálního programu na prestižní Harvardově univerzitě ve Spojených státech amerických. Hráčky tady budou na podzim během semestru seznámeny se základy v oblasti obchodu. Rozvíjeny tady budou jejich podnikatelské dovednosti, které by pak mohly využít, až pověsí raketu na hřebík.

„Přijetí na Harvard je splněným přáním. Děkuji,“ napsala k fotografii, na níž je oblečená v mikině s potiskem názvu univerzity Caroline Wozniacká. „Z US Open jsem zamířila rovnou do Cambridge, abych mohla navštívit svou třídu na Harvardu. Jsem opravdu ráda za příležitost učit se od těch nejlepších lidí v oblasti obchodu,“ uvedla na sociálních sítích Bethanie Matteková-Sandsová.

Tyto hráčky však nebudou první, které tento kurz na univerzitě absolvují. V roce 2016 tady studovala i jejich kolegyně, bývalá světová jednička Maria Šarapovová. Ruská kráska si tehdy odpykávala trest za doping a rozhodla se, že nebude zahálet. V té době se její obchod s bonbony značky Sugarpova sice už rozjel, avšak přesto se chtěla v oblasti podnikání ještě zdokonalit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články