Hlavní obsah

Daviscupovou bitvu v Bosně začne Forejtek, Veselý jde na hrajícího kapitána

Vítěz juniorky US Open Jonáš Forejtek rozehraje daviscupové utkání tenistů v 1. kole evropsko-africké zóny v Bosně a Hercegovině. Při své premiéře v soutěži o "salátovou mísu" se světová juniorská jednička v sobotu od 15:00 utká s Mirzou Bašičem. Ve druhé dvouhře se v hale v Zenici na tvrdém povrchu střetne česká jednička Jiří Veselý s Tomislavem Brkičem.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Jonáš Forejtek si odbude daviscupovou premiéru

Článek

Nedělní program začne od 13:00 čtyřhrou, do které jsou na české straně nahlášeni Veselý a Jiří Lehečka. Následovat budou zápasy jedniček a dvojek týmů.

"Jsme i s mladíky mírnými favority a doufám, že budeme úspěšnější a budeme mít příští rok šanci se porvat o finálové kolo v Madridu," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil vzhledem k tomu, že domácím chybí očekávaná jednička Damir Džumhur.

Osmnáctiletý Forejtek je na žebříčku dvouhry na 560. místě. Jeho soupeř Bašič figuruje na 220. pozici žebříčku, ale loni si vylepšil maximum na 74. místo. Veselý (131. ATP) bude proti Brkičkovi (545.) favoritem, i když s hrajícím kapitánem soupeře pro toto utkání před šesti lety prohrál na halovém challengeru v Sarajevu.

Češi se s Bosnou a Hercegovinou střetávají v Davis Cupu poprvé. Vítěz se příští rok zúčastní kvalifikace o postup na finálový turnaj pro osmnáct nejlepších týmů.

Los utkání 1. kola evropsko-africké zóny Davisova poháru Bosna a Hercegovina - ČR (Zenica, hala - tvrdý povrch):
Sobota (15:00):
Bašič (220. dvouhra ATP) - Forejtek (560.),
Brkič (545.) - Veselý (131.),
Neděle (13:00):
Bašič, Brkič - Veselý, Lehečka
Bašič - Veselý
Brkič - Forejtek.

Reklama