Hlavní obsah

S Wimbledonem počítá. A dál? Nad kariérou legendárního Federera visí otazník

Ženeva/Praha

Tenhle turnaj je jiný. Tady se svým největším rivalem nesoupeří, ale snaží se po jeho boku získat body pro tým Evropy, který spolu reprezentují. Roger Federer se na Laver Cup už moc těší. A to nejen na fanoušky a na úžasnou atmosféru, ale i na to, jak si zase zahraje s Rafaelem Nadalem čtyřhru. „Určitě to bude jeden z týdnů, na který nikdy nezapomenu,“ říká dvacetinásobný grandslamový vítěz.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Roger Federer.

Článek

Třetí ročník turnaje Laver Cup je tady. O nadcházejícím víkendu budou v Ženevě mezi sebou bojovat největší evropské a světové hvězdy tenisu. V evropském výběru nechybí ani spoluzakladatel soutěže, legendární Roger Federer, který se už nemůže dočkat.

Zahrát si po boku španělského rivala Nadala, to je i pro legendárního tenistu pořád velký svátek. „Rafael je skvělý chlap, profesionál, který vám dává energii a motivuje vás. To, jak jsme spolu hráli čtyřhru, bylo něco senzačního,“ zavzpomínal Federer na první ročník turnaje na webu Express.co.uk.

Dvacetinásobný grandslamový vítěz čelil před akcí také dotazům, jaké má plány na příští sezonu. „Rozhodl jsem se, že určitě budu hrát až do Wimbledonu,“ uvedl osmatřicetiletý Švýcar. „O olympiádě teprve budu přemýšlet. Už jsem to sice probíral se svým týmem i manželkou, ale rozhodnutí ještě nepadlo,“ tvrdil.

Po letošním Turnaji mistrů čeká světovou trojku ještě exhibiční zápas s Juanem Martinem Del Potrem v Argentině. Kvůli tomu posune i začátek přípravy, začne s ní o týden později, aby si stihl odpočinout. Na novém turnaji ATP Cup, který startuje hned na začátku ledna, tak podle svých slov ještě nebude v ideální formě. „Mým hlavní cílem bude Australian Open,“ přiznal šestinásobný vítěz Turnaje mistrů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík