Hlavní obsah

Jedno z nejlepších vítězství v kariéře, raduje se Murray z první výhry po operaci

Ču-chaj/Praha

Během své kariéry vyhrál na okruhu ATP přes šest set zápasů. Vítězství s pořadovým číslem šest set čtyřicet čtyři se však pro něj stane nezapomenutelným. Je to totiž jeho první výhra na turnaji ATP po operaci kyčle a Andy Murray je tak definitivně zpět. „Jedno z nejlepších vítězství mé kariéry,“ přiznal Murray poté, co v Ču-chaji vyřadil Tennyse Sandgrena.

Foto: Profimedia.cz

Andy Murray.

Článek

Hodně dlouho nebylo jisté, zda ještě někdy na kurtech uvidíme Andyho Murrayho. Trojnásobný grandslamový vítěz na začátku sezony přiznal, že ho stále trápí bolavá kyčel a že netuší, zda nebude muset odejít do důchodu. Podrobil se další operaci, avšak ani ta nezaručovala, že bude moci pokračovat dál.

Britský tenista poctivě rehabilitoval a pomalu začal s tréninkem. Bolest necítil, a tak už v červnu hlásil návrat. Nejprve si zkusil čtyřhru. Po boku Feliciana Lópeze vyhrál turnaj v Queen’s Clubu. Ke dvouhře se pak vrátil minulý měsíc na amerických betonech. V Cincinnati nestačil v úvodním kole na Richarda Gasqueta a ve Winston Salemu na Tennyse Sandgrena.

Po challengeru na Mallorce Murray odpočíval, aby nabral síly na zbytek sezony. Teď je zpět a už zase vítězí. V prvním kole turnaje v Ču-chaji ho opět čekal Sandgren. Murray mu měl co oplácet. První set vyhrál 6:3, druhý po velké bitvě získal Sandgren 7:6, a tak o vítězi musela rozhodnout třetí sada. V té už měla navrch bývalá světová jednička. Murray ji vyhrál 6:1 a mohl se tak radovat z prvního vítězství na okruhu ATP po operaci.

„Bylo to jedno z nejlepších vítězství mé kariéry,“ prohlásil Murray na webu ATP: „Po operaci jsem vůbec netušil, zda ještě budu hrát. Ale jsem tady a jsem rád, že mohu pokračovat,“ přiznal. „Myslím, že jsem hrál docela dobře, pohyb byl taky celkem v pořádku, kvalitně jsem podával,“ pochvaloval si.

„Samozřejmě že tam byly věci, které bych mohl udělat ještě lépe, ale pokrok tam byl, rozhodně. Sice cítím svaly, ale kyčel mě nebolí, to je důležité,“ dodal dvaatřicetiletý Murray, kterého ve druhém kole čeká australský talent, dvacetiletý Alex De Minaur, jednatřicátý hráč světa.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík