Hlavní obsah

Plíšková v Pekingu vypadla už v prvním kole a na krajanku tak nenarazí

Aktualizováno

Světová dvojka Karolína Plíšková prohrála v Pekingu třísetovou bitvu s lotyšskou tenistkou Jelenou Ostapenkovou 5:7, 6:3, 5:7 a poprvé letos vypadla v prvním kole. Ostapenková postup vybojovala i s 25 dvojchybami a o osmifinále si zahraje proti další Češce Kateřině Siniakové. Ta zdolala osmnáctiletou čínskou tenistku Wang Si-jü dvakrát 6:2.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková.

Článek

Plíšková letos posbírala na okruhu čtyři trofeje, Turnaj mistryň už má jistý a jako první hráčka dosáhla na 50 vítězství. Ve Wu-chanu ale v tomto týdnu vyhrála jeden zápas a po vyřazení ve třetím kole dnes v Pekingu skončila ještě dříve.

Se senzační šampionkou French Open z roku 2017 Ostapenkovou odehrála divoký zápas. Lotyška se dopustila 25 dvojchyb při deseti esech a vypracovala si 24 brejkbolů. Proměnila jich šest, Plíškové stejný počet získaných podání soupeřky a deset es nestačily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Siniaková (archivní foto).

V prvním setu rodačka z Loun třikrát neudržela výhodu brejku, ve druhém pro změnu dominovala. Koncovku rozhodující sady ale nezvládla a chybou zápas zakončila. Vzájemnou bilanci tak dvaadvacetiletá Lotyška, jež se z páté příčky žebříčku propadla na současné 74. místo, upravila na 2:3.

Siniaková byla loni v Pekingu ve čtvrtfinále, v němž nestačila na pozdější vítězku turnaje Dánku Caroline Wozniackou. V čínské metropoli zvládla první kolo na rozdíl od předchozího turnaje ve Wu-chanu, kde prohrála s Belgičankou Elise Mertensovou.

V utkání se 136. hráčkou světového žebříčku Wang Si-jü, která dostala od pořadatelů divokou kartu, zvítězila bez potíží za hodinu a čtvrt. V druhém setu od stavu 1:2 získala pět gamů v řadě a zápas zakončila při svém podání čistou hrou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 8 285 274 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Siniaková (ČR) - Wang Si-jü (Čína) 6:2, 6:2
Bencicová (Švýc.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 7:5, 6:2
Čeng Saj-saj (Čína) - Puigová (Portor.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:5)
Ostapenková (Lot.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 7:5, 3:6, 7:5
Bertensová (8-Niz.) - Vekičová (Chorv.) 3:6, 6:1, 7:6 (7:3)
Keninová (15-USA) - Muguruzaová (Šp.) 6:0, 2:6, 6:2
Kasatkinová (Rus.) - Pcheng Šuaj (Čína) 2:6, 6:4, 6:4
Hercogová (Slovin.) - Görgesová (Něm.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 6:4

Reklama

Související témata: