Hlavní obsah

Nevídané. V hledišti se po utkání bývalé světové jedničky a grandslamové vítězky strhla pořádná bitka

Byla to bitva nejen na kurtu, ale i v hledišti. To, co se stalo během turnaje v Pekingu, bylo naprosto nevídané. Po utkání prvního kola mezi Číňankou Čang Šuaj a Němkou Angelique Kerberovou se mezi fanoušky domácí hráčky a bývalé světové jedničky strhla bitka.

Foto: Profimedia.cz

Mezi fanoušky se po utkání Angelique Kerberové a Čang Šuaj strhla bitka.

Článek

Bitky mezi fanoušky nejsou bohužel ničím výjimečným. Zvyklí jsme na ně hlavně na fotbalových stadionech. Teď se však pořádná mela strhla na tenisovém zápase. V úvodním kole turnaje v Pekingu se střetly domácí Čang Šuaj a Němka Angelique Kerberová. Utkání bylo jako na houpačce.

První set jasně ovládla Kerberová poměrem 6:2, druhý získala hladce Číňanka 6:1. O vítězce tak musela rozhodnout třetí sada. Tu po bitvě vyhrála bývalá světová jednička 6:4. Poté se však strhla ještě jedna bitka, a to v hledišti. Aktéry byli dva Číňané. Každý fandil jiné hráčce.

Fanouškovi fandícímu Čang Šuaj se nelíbilo, jak jeho krajan podporoval Kerberovou. Údajně svým fanděním příliš provokoval, a tak ho okřikl. To fanouška Kerberové nenechalo klidným a fanouška Čang Šuaj chytil pod krkem. Ten se následně otočil a do mladíka začal bušit pěstmi a kopat ho.

Přihlížející fanoušci se je od sebe pokusili odtrhnout. Podle některých zahraničních webů šlo dokonce o člena týmu Čang Šuaj, avšak potvrzeno to nebylo. Výhra nad letošní vítězkou Australian Open ve čtyřhře posunula Kerberovou do dalšího kola. V něm se utká se Slovinkou Polonou Hercogovou.

Reklama