Hlavní obsah

Bartyová - Kvitová 4:6, 6:4, 6:3Kvitová po bitvě prohrála se světovou jedničkou, Turnaj mistryň ještě nemá jistý

Peking/Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová prohrála čtvrtfinále na turnaji v Pekingu se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou 6:4, 4:6, 3:6 a stále nemá jistou účast na Turnaji mistryň. Tu si mohla výhrou definitivně zajistit. Pomoci jí mohla na vrchol sezony pro osmičku nejlepších hráček také Nizozemka Kiki Bertensová. Ta ovšem ve čtvrtfinále turnaje vyhrála nad Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, Kvitová však potřebovala, aby Nizozemka zaváhala a to se nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále Kvitová - Bartyová na turnaji v Pekingu.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Petra Kvitová si až do čtvrtfinále počínala v Číně výborně, v duelech s Mladenovicovou a Bencicovou neztratila ani set. A skvěle rozjela i duel proti Bartyové, když získala první sadu v poměru 6:4.

Australanka, která poslední vzájemný duel s Kvitovou vyhrála (v březnu zvítězila ve čtvrtfinále turnaje v Miami 2:1 na sety) se do utkání dokázala vrátit. Druhý set získala 6:4 a fanoušci se mohli těšit na rozhodující sadu.

Kvitová, která neskrývala, jak moc se na zápas proti světové jedničce těší, klíčovou fázi utkání skvěle rozehrála. Vzala soupeřce servis, jenže vzápětí sama ztratila své podání. Bartyová pak utkání zlomila ve svůj prospěch v osmé hře, kdy opět prolomila servis české Lvice a sama pak duel po obrovské bitvě dopodávala.

Semifinále pomohlo Ósakaové

Jako pátá v pořadí se kvalifikovala na Turnaj mistryň Japonka Naomi Ósakaová. Vítězka letošního Australian Open si zajistila start na prestižním vrcholu sezony dnešním postupem do pekingského semifinále.

Už dříve se do Šen-čenu na závěrečnou akci roku pro osmičku nejlepších hráček kvalifikovaly vítězka Roland Garros Ashleigh Bartyová z Austrálie, Karolína Plíšková, wimbledonská vítězka Rumunka Simona Halepová a šampionka US Open Bianca Andreescuová z Kanady.

Kvitové v žebříčku sezony aktuálně patří šesté místo za Ósakaovou.

Turnaj mistryň s rekordní dotací 14 milionů dolarů se letos uskuteční poprvé v čínském Šen-čenu. Hrát se bude od 27. října do 3. listopadu.

Djokovič jako uragán

Srbský tenista Novak Djokovič potřeboval pouhých 50 minut na vítězství nad Francouzem Lucasem Pouillem ve čtvrtfinále turnaje v Tokiu. Světová jednička zdolala pátého nasazeného 6:1, 6:2 a při debutu v japonské metropoli míří za titulem.

Djokovič v zápase nevykazoval žádné známky zranění po problémech s ramenem, kvůli němuž před měsícem skrečoval osmifinále US Open. Dvaatřicetiletý Srb vyhrál 82 procent bodů po prvním podání a využil pět ze šesti brejkbolů.

"Nejsem stroj, ale dnes jsem hrál, jako kdybych stroj byl. Byl to jeden z mých nejlepších letošních zápasů, jsem moc spokojený s tím, jak jsem hrál a jak jsem se cítil," uvedl Djokovič.

Jeho semifinálovým soupeřem bude vítěz turnaje z roku 2017 David Goffin z Belgie. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Američan Reilly Opelka s Australanem Johnem Millmanem.A. Zverev (2-Něm.) - Querrey (USA) 7:6 (7:3), 6:2

PEKING:
Muži (dotace 3 666 275 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále
Chačanov (4-Rus.) - Fognini (6-It.) 3:6, 6:3, 6:1
Tsitsipas (3-Řec.) - Isner (USA) 7:6 (7:3), 6:3
Thiem (1-Rak.) - A. Murray (Brit.) 6:2, 7:6 (7:3)
A. Zverev (2-Něm.) - Querrey (USA) 7:6 (7:3), 6:2
Ženy (dotace 8 285 274 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bartyová  (1-Austr.) - Kvitová (7-ČR) 4:6, 6:4, 6:3
Bertensová (8-Niz.) - Svitolinová (3-Ukr.) 7:6 (8:6), 6:2
Wozniacká (16-Dán.) - Kasatkinová (Rus.) 6:3, 7:6 (7:5)
Ósakaová (4-Jap.) - Andreescuová (5-Kan.) 5:7, 6:3, 6:4
TOKIO (tvrdý povrch, dotace 2 046 340 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Millman (Austr.) - Daniel (Jap.) 6:4, 6:0
Opelka (USA) - Učijama (Jap.) 6:3, 6:3
Djokovič (1-Srb.) - Pouille (5-Fr.) 6:1, 6:2
Goffin (3-Belg.) - Čong Hjon (Korea) 6:2, 6:2.

Reklama