Hlavní obsah

Na Australian Open šokovala. Teď ji však lékaři sdělili nepříjemnou diagnózu

Praha

Do letošní sezony vletěla jako uragán. Svou semifinálovou účastí na Australian Open všechny šokovala. Danielle Collinsová se pak ale na kurtech začala trápit a k tomu se přidaly bolesti. Americká tenistka netušila, co se s ní děje. Při nedávném vyšetření jí lékaři diagnostikovali revmatoidní artritidu. Stejnou nemoc má i její kolegyně Caroline Wozniacká.

Foto: Profimedia.cz

Danielle Collinsová.

Článek

„Během letošní sezony jsem zažila mnoho vzrušujících okamžiků. Jsem hrdá na to, že jsem se na začátku sezony po semifinálové účasti na Australian Open v žebříčku dostala až na třiadvacáté místo. Byly ale i těžké chvíle. Jako tento den, kdy oznamuji svou diagnózu, kterou jsem se nedávno dozvěděla, mám revmatoidní artritidu,“ uvedla na sociálních sítích Danielle Collinsová.

„Už delší dobu jsem se necítila dobře, teď už znám příčinu bolestí. Nejsem první člověk, kterému byla tato nemoc diagnostikována. Už jsem zahájila léčbu a beru to jako další výzvu. Jsem odhodlaná být silná a mám v úmyslu bojovat na kurtu i mimo něj,“ dodala americká tenistka, které nyní v žebříčku patří třiatřicáté místo.

Stejnou nemocí, která způsobuje trvalé poškození chrupavek a kloubů, trpí i Collinsové kolegyně, hvězdná Caroline Wozniacká. Bývalá světová jednička o tom informovala před rokem. Zároveň tehdy přiznala, že kvůli nesnesitelným bolestem již několik utkání musela skrečovat, stále však chce ve své kariéře pokračovat.

Collinsová letos všechny šokovala, když se na Australian Open dostala až do semifinále. V něm však nestačila na Petru Kvitovou. Poté se jí už ale tolik nedařilo. Na turnaji v Charlestonu si ještě zahrála čtvrtfinále a ve Wimbledonu postoupila do třetího kola, avšak pak už se dál než do druhého kola nedostala. Zatím naposledy se na kurtech objevila minulý týden v Pekingu, kde ji v úvodním kole přehrála Kristina Mladenovicová.

Reklama

Související témata: