Hlavní obsah

Dělám jen svou práci, tvrdí ruský tenista, který se dere vzhůru a své tituly neslaví

Šanghaj/Praha

Daniil Medveděv řádí dál. Ruský tenista je po Wimbledonu téměř k nezastavení. Na všech turnajích, kterých se od té doby zúčastnil, si totiž zahrál finále. Tři z nich pak ovládl. Minulou neděli kraloval turnaji v Šanghaji, kde vybojoval svůj letošní čtvrtý titul. „Momentálně je asi nejlepším hráčem,“ ocenil svého rivala poražený Alexander Zverev.

Foto: Sport.cz

Daniil Medveděv.

Článek

Šestkrát za sebou ve finále. Tak to se letos nepovedlo ani těm největším hvězdám. Daniil Medveděv to však dokázal. Po vypadnutí ve třetím kole Wimbledonu se ruský tenista zúčastnil šesti turnajů a na všech bojoval o titul. Tři z nich se mu podařilo získat. Ten zatím poslední a podle jeho slov nejcennější vyhrál v neděli na turnaji v Šanghaji.

Tady na něj ve finále nestačil Alexander Zverev, který svého soupeře pochválil a prohlásil o něm, že je momentálně nejlepším tenistou. Podle Medveděva za jeho úspěchy stojí tvrdá dřina. „Kdyby mi tohle někdo řekl před několika měsíci, nevěřil bych mu,“ přiznal Medveděv na webu ATP, že takový vzestup nečekal.

„Všichni stále mluví o tom, že potřebují nové tváře, že potřebují něco nového. Tak jsem jim dal něco nového,“ vtipkoval čtvrtý hráč světa. „Své výhry ale neslavím. Jsem v klidu. Vždyť jen dělám svou práci,“ dodal dvaadvacetiletý mladík, který letos vyhrál celkem už čtyři turnaje.

Ten první na začátku sezony v Sofii, další pak v srpnu v Cincinnati, minulý měsíc ovládl turnaj v Petrohradu a nyní do své sbírky přidal trofej ze Šanghaje Tento týden bude chtít ve své fantastické jízdě pokračovat dál, na turnaji v Moskvě se pokusí vylepšit loňské semifinále, ve kterém nestačil na svého krajana Karena Chačanova.

Reklama

Související témata: