Hlavní obsah

Bencicová - Pavljučenkovová 3:6, 6:1, 6:1Bencicová otočila finále v Moskvě a má druhý letošní titul, Muchová si zahraje Elite Trophy

Praha
Aktualizováno

Švýcarská tenistka Belinda Bencicová otočila finálový zápas na turnaji v Moskvě a po výhře 3:6, 6:1, 6:1 nad domácí Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou získala druhý letošní titul. Desátá hráčka světového žebříčku triumfem korunovala skvělý týden, v němž si zajistila premiérovou účast na Turnaji mistryň.

Článek

Mužský Kremlin Cup ovládl v rodném městě a navíc v den svých 22. narozenin Andrej Rubljov. Ve finále porazil Francouze Adriana Mannarina 6:4, 6:0. Po triumfu na antuce v Umagu v roce 2017 přidal 31. tenista žebříčku druhou trofej z turnajů ATP.

Stejně stará Bencicová měla jistý start na vyvrcholení sezony v Šen-čenu už díky postupu do finále, jehož začátek jí utekl. Pavljučenkovová, semifinálová přemožitelka Karolíny Muchové, ji brejkla hned v prvním gamu a pak ještě jednou v deváté hře a získala první set.

V dalším průběhu už ale Švýcarka na kurtu vládla, nečelila ani jednomu brejkbolu a získala čtvrtý titul v kariéře. Letos už vyhrála únorový turnaj v Dubaji, kde ve finále porazila Petru Kvitovou.

Görgesová v Lucemburku neobhájila a pomohla Muchové

Lotyšská tenistka Jelena Ostapenková překazila Julii Görgesové obhajobu titulu v Lucemburku. Ve finále porazila druhou nasazenou Němku 6:4, 6:1 a vyhrála turnaj WTA po dvou letech. Dvaadvacetiletá vítězka předloňského Roland Garros získala třetí titul v kariéře.

Nezdar Görgesové znamená, že Karolína Muchová má jistou účast na WTA Elite Trophy v čínské Ču-chaji příští týden. Na takzvaný malý Turnaj mistryň české tenistce pomohlo i odhlášení řady hráček. Muchová začínala sezonu na 145. místě světového žebříčku, po semifinálové účasti v Moskvě se poprvé posune do první třicítky.

Görgesová měla šanci jako první tenistka v této sezoně na druhou úspěšnou obhajobu, ale na rozdíl od lednového turnaje v Aucklandu ve finále neuspěla. První set souboje bývalých hráček Top Ten rozhodl jediný brejk, ve druhém Němka přišla o podání hned třikrát. Ostapenková, která do turnaje vstoupila jako 63. hráčka žebříčku, nečelila ve finále jedinému brejkbolu.

Shapovalov získal premiérový titul

Finále ve Stockholmu mezi uchazeči o premiérový titul na ATP Tour vyhrál kanadský tenista Denis Shapovalov, jenž porazil 6:4, 6:4 Srba Filipa Krajinoviče. Pro dvacetiletého Shapovalova byl životním úspěchem už postup do finále, jenž se mu v sobotu poprvé podařil po sedmi prohraných semifinálových zápasech.

Shapovalov dnes vyhrál i za přispění 16 es, přičemž po prvním podání nezískal jen dva z 30 míčů. Rodák z Tel Avivu také čelil jedinému brejkbolu, který odvrátil.

Sedmadvacetiletý Krajinovič prohrál i třetí finále kariéry a druhé letošní.

MOSKVA (tvrdý povrch)
Muži (dotace 922 520 dolarů):
Dvouhra - finále:
Rubljov (6-Rus.) - Mannarino (7-Fr.) 6:4, 6:0
Ženy (dotace 1 032 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bencicová (3-Švýc.) - Pavljučenkovová (Rus.) 3:6, 6:1, 6:1
Čtyřhra - finále:
Aojamaová, Šibaharaová (Jap.) - Flipkensová, Matteková-Sandsová (3-Belg./USA) 6:2, 6:1
LUCEMBURK (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Ostapenková (Lot.) - Görgesová (2-Něm.) 6:4, 6:1
STOCKHOLM (tvrdý povrch, dotace 711 275 eur)
Dvouhra - finále:
Shapovalov (4-Kan.) - Krajinovič (Srb.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - finále:
Roger-Vasselin, Kontinen (Fr./Fin.) - Soares, Pavič (3-Braz./Chorv.) 6:4, 6:2
ANTVERPY (tvrdý povrch, dotace 711 275 eur)
Dvouhra - finále:
A. Murray (Brit.) - Wawrinka (4-Švýc.) 3:6, 6:4, 6:4
Čtyřhra - finále:
Krawietz, Mies (1-Něm.) - Ram, Salisbury (2-USA/Brit.) 7:6 (7:1), 6:3

Reklama