Hlavní obsah

Plíšková - Halepová 6:0, 2:6, 6:4Plíšková v dramatu urvala postup

Aktualizováno

Karolína Plíšková na tenisovém Turnaji mistryň v Šen-čenu v přímém souboji s Rumunkou Simonou Halepovou urvala druhé postupové místo z Fialové skupiny. Vyhrála 6:0, 2:6, 6:4.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková vybojovala postup do semifinále Turnaje mistryňVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Na vítězku čeká světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie, čtvrteční přemožitelka Petry Kvitové. První semifinálovou dvojici tvoří obhájkyně titulu Ukrajinka Elina Svitolinová, která ve skupině jako jediná neprohrála, se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Plíšková bude hrát semifinále Masters stejně jako Barbora Strýcová s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej ve čtyřhře. Se soutěží se po skupinách rozloučily ve dvouhře Petra Kvitová a deblistky Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou.

"Se Simonou je to pokaždé vyrovnané, ale šla jsem do zápasu pozitivně naladěná, protože jsem předešlé zápasy hrála dobře. Nejdřív jsem byla nahoře, pak set a brejk dole, ale našla jsem cestu k postupu. Se štěstím v koncovce, ale jsem ráda," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu a děkovala českým fanouškům v hledišti za podporu.

První set zvládla bravurně. Za dvacet minut uštědřila Rumunce "kanára". Opírala se o servis, udělala jen jednu chybu a vyhrála 27 z 37 výměn.

Na úvod druhé sady ale podání ztratila a vývoj se otočil. Ze stavu 0:2 se ještě dostala a srovnala na 2:2, ale následující pasáž patřila rázem sebevědomé Halepové, která po kurtu "létala" a hrála nepříjemné liftované údery. Plíšková prohrála šest gamů v řadě, takže ve třetím setu ztrácela 0:2.

Bojující rodačka z Loun se chytila při svém podání, Halepová trošku vypadla z rytmu, víc chybovala a hlasitě povzbuzující parta fotbalistů Vysoké školy ekonomické v hledišti pomohla k obratu. Plíšková nedominovala jako v prvním setu, ale dobře podávala a dokázala hrát dlouhé míče. Dostala se do vedení 5:2. Za stavu 5:3 sice nedokázala utkání dopodávat, ale při servisu Halepové duel ukončila. Při mečbolu trefila pásku, ale míček měl dost razance a přepadl na stranu soupeřky.

Sedmadvacetiletá Plíšková hrála semifinále Masters loni i předloni, ale dál se nedostala. Letos jí stojí v cestě Bartyová, s níž má bilanci 2:3. "Má skvělý rok, bude to super těžké, ale je to velká výzva. Nemám co ztratit," řekla Plíšková.

Už dopoledne proti sobě nastoupily jistá semifinalistka a obhájkyně titulu Svitolinová z Ukrajiny a Američanka Sofia Keninová, náhradnice za zraněnou Kanaďanku Biancu Andreescuovou. Svitolinová prošla jako jediná skupinou na Turnaji mistryň bez porážky a navíc ještě neztratila ani set. Na závěr zdolala Keninovou 7:5, 7:6.

Foto: Aly Song, Reuters

Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová se raduje ze třetího vítězství na Turnaji mistryň v Šen-čenu.

Turnaj mistryň v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch, dotace 14 milionů dolarů):
Dvouhra - Fialová skupina:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Halepová (5-Rum.) 6:0, 2:6, 6:4
Svitolinová (8-Ukr.) - Keninová (USA) 7:5, 7:6 (12:10)
Konečná tabulka:
1.Svitolinová3306:03
2.Plíšková3214:32
3.Halepová3123:51
4.Keninová1010:20
Pozn.: Sofia Keninová v závěrečném kole skupiny nahradila zraněnou Biancu Andreescuovou z Kanady
Čtyřhra - Červená skupina:
Babosová, Mladenovicová (3-Maď./Fr.) - Mertensová, Sabalenková (1-Belg./Běl.) 4:6, 6:2, 10:5.
Tabulka:
1.Babosová, Mladenovicová3306:23
2.Mertensová, Sabalenková3124:41
3.Grönefeldová, Schuursová2112:31
4.Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching2021:40

Reklama