Hlavní obsah

Djokovič - Tsitsipas 6:1, 6:2Djokovič je v Paříži v semifinále, Berrettini na Turnaji mistrů

Paříž/Praha
Aktualizováno

První hráč světa Novak Djokovič zdolal na tenisovém turnaji Masters v Paříži ve čtvrtfinále Řeka Stefanose Tsitsipase hladce 6:1, 6:2 a oplatil mu tři týdny starou porážku ze Šanghaje. V semifinále se srbský tenista utká s Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Djokovič v paříži smetl TsitsipaseVideo: sntv

 
Článek

Po dnešním programu v Paříži je znám i poslední osmý účastník Turnaje mistrů, kterým se stal Ital Matteo Berrettini. Jistotu mu dala porážka domácího tenisty Gaëla Monfilse s Kanaďanem Denisem Shapovalovem. Devátého hráče světového žebříčku Berrettiniho čeká ve 23 letech premiéra na londýnském finále sezony.

Djokovič postoupil do devátého semifinále v sezoně za necelou hodinu. V duelu se sedmým nasazeným Tsitsipasem ztratil při svém podání pouze devět míčků.

"Odehrál jsem jeden z nejlepších zápasů celé sezony," pochvaloval si Djokovič, jenž se v Paříži rozjížděl pomaleji i proto, že přijel nachlazený. Ještě dnes to bylo na jeho hlase znát.

"Začínám se postupně zlepšovat. Výborně jsem se na něj připravil. Dobře jsem podával a četl jeho hru, pořád jsem ho držel pod tlakem. Bylo to fakt dobré utkání," dodal rodák z Bělehradu.

V souboji s Dimitrovem může šestnáctinásobný grandslamový šampion udělat další krok k pátému triumfu v Paříži. S bulharským hráčem má výtečnou bilanci 8:1 a uspěl v šesti posledních vzájemných zápasech.

Dimitrov je v semifinále turnaje Masters poprvé od loňského dubna. Do finále podniku ATP Tour se může probojovat po 20 měsících.

PAŘÍŽ (tvrdý povrch, dotace 5 791 280 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dimitrov (Bulh.) - Garín (Chile) 6:2, 7:5
Djokovič (1-Srb.) - Tsitsipas (7-Řec.) 6:1, 6:2
Shapovalov (Kan.) - Monfils (13-Fr.) 6:2, 6:2.
Nadal (2-Šp.) - Tsonga (Fr.) 7:6 (7:4), 6:1.

Reklama