Hlavní obsah

Šokující novinka! Karolína Plíšková končí spolupráci s trenérkou Martínezovou

Aktualizováno

Nejlepší česká tenistka současnosti Karolína Plíšková přišla po skončení sezony s překvapivou novinkou. Ukončila totiž spolupráci se španělskou trenérkou Conchitou Martínezovou, která byla členem jejího realizačního týmu od srpna loňského roku. Informaci oznámil manažer české hráčky Michal Hrdlička.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Karolína Plíšková ukončila spolupráci s trenérkou Martínezovou.

Článek

Karolína Plíšková pod vedením španělské trenérky a bývalé vynikající tenistky získala v letošní sezoně čtyři tituly na čtyřech různých površích. "Děkuji Conchitě za odvedenou práci, myslím, že jsem se díky ní stala lepší hráčkou. Doufám, že se ji bude i dál dařit. Já se teď chci zkusit zase ještě posunout," uvedla Plíšková.

Přitom ještě ve středu si nebyla jistá, zda trenérku vymění. "Chci si to ještě nechat projít hlavou. Velká rozhodnutí není dobré dělat poté, kdy se třeba prohraje. Takže asi až v příštím týdnu se rozhodneme," tvrdila na setkání s novináři. Pak ale věci nabraly rychlý spád a Španělka v roli trenérky Plíškové končí.

Trenérské změny u Karolíny Plíškové
Po sezoně 2016 odešel Jiří Vaněk a do září roku 2017 hrála pod vedením Davida Kotyzy. Na Turnaji mistryň v Singapuru se tehdy připravovala pod dozorem Rennae Stubbsové. Po ní nastoupil Tomáš Krupa, který skončil loni v létě a nahradila ho Stubbsová. S Martínezovou začala Plíšková spolupracovat na loňském US Open.

Jméno nového kouče zatím není známé. "Po Turnaji mistryň se Karolína definitivně takto rozhodla a od té doby jsme začali jednat ve věci angažování nového trenéra. Momentálně už probíhají vyjednávaní a jakmile budou u konce, budeme informovat fanoušky. Jasno by mělo být před začátkem přípravy na další sezonu," řekl manažer Plíškové.

V realizačním týmu nadále zůstává chorvatský kondiční trenér Azuz Simcich a španělský fyzioterapeut Salvador Martín Guzman. Karolínu Plíškovou teď čeká několikatýdenní tenisová pauza. "Čeká mě cesta do Miami na focení pro partnera a potom dovolená v teple. Přípravu na další sezonu zahájím na konci listopadu," prozradila nejbližší plány aktuální světová dvojka.

Náročné tréninkové dávky bude stejně jako loni polykat ve španělském Tenerife. "Tamní podmínky mi maximálně vyhovovaly, proto tam přípravu letos absolvuju znovu. Je tam skvělé počasí a můžu se tam soustředit jen na trénink," vyjmenovala výhody soustředění na Kanárských ostrovech Plíšková, která je podle statistik letošní sezony hráčkou, jež nasázela v zápasech nejvíce es.

Posune podle vás jiný trenér Karolínu Plíškovou na tenisový trůn?
Ano
7 %
Ne
93 %
Celkem hlasovalo 4054 čtenářů.

Reklama