Hlavní obsah

Austrálie - Francie 1:1Světová jednička ve finále Fed Cupu deklasovala soupeřku dvěma kanáry!

Perth (Austrálie)
Aktualizováno

Austrálie hraje s Francií ve finále tenisového Fed Cupu po prvním dnu nerozhodně 1:1. Nejdříve domácí Ajla Tomljanovicová prohrála v horkém dni v Perthu s Kristinou Mladenovicovou jasně 1:6, 1:6 a poté srovnala Ashleigh Bartyová. Světová jednička deklasovala Caroline Garciaovou a nadělila jí dva "kanáry".

Foto: Trevor Collens, ČTK/AP

Australanka Ash Bartyová v zápase proti Francouzce Caroline Garciové.

Článek

Nedělní program začne soubojem Bartyové s Mladenovicovou, po nich by měly hrát Tomljanovicová s Garciaovou. Případně finálový duel rozhodne čtyřhra.

Australská kapitánka Alicia Moliková dala na pozici dvojky před zkušenou pětatřicetiletou Sam Stosurovou přednost Tomljanovicové a chorvatské rodačce se pod tlakem nedařilo. Udělala sedm dvojchyb a agresivně returnující Mladenovicové, která se tradičně opírala o forhend, podlehla za hodinu a dvanáct minut.

"Miluju tuhle soutěž a čím je větší tlak, tím je to lepší," řekla Mladenovicová, světová čtyřicítka dvouhry a dvojka deblového žebříčku. "Přišla jsem na kurt s jednoduchou taktikou - vyhrát. Byla jsem v zóně a odehrála perfektní zápas," dodala.

Foto: Trevor Collens, ČTK/AP

Radost Francouzky Kristiny Mladenovičové po vyhraném zápase proti Australance Ajle Tomljanovičové.

Druhý singl netrval ani hodinu a důvod k nadšení mělo na zaplněných tribunách australské publikum. Vítězka Turnaje mistryň Bartyová hrála nekompromisně a něžnost Garciaové ukázala až při polibku u sítě po mečbolu.

"Dokonalejší zápas jsem nemohla odehrát," řekla Bartyová, která ve Fed Cupu vyhrála patnáctý zápas v řadě. "Tohle byl snad můj nejlepší zápas v životě. A odehrála jsem ho na tomhle místě, což je neuvěřitelně nádherné," uvedla.

Foto: Trevor Collens, ČTK/AP

Nespokojená Garciová v zápase proti Bartyové.

Loni se z titulu radovaly české tenistky a o jejich nástupkyních se rozhodne v neděli. Austrálie čeká na zisk Fed Cupu 45 let, Francie by triumfovala po 16 letech.

Reklama

Související témata: