Hlavní obsah

Tentokrát se už dočkala. Muchová ovládla prestižní anketu WTA

Praha

Tentokrát už to vyšlo! Karolína Muchová svou čtvrtou letošní nominaci v anketě Ženské tenisové asociace o Průlom měsíce proměnila ve vítězství. Třiadvacetiletá Češka cenu WTA získala za senzační výkony z minulého měsíce, kdy si na prestižním turnaji v Moskvě zahrála semifinále a mezi nejlepší čtyři se pak dostala i na malém Turnaji mistryň.

Foto: Sport.cz

Karolína Muchová.

Článek

V této anketě porazila Švýcarku Belindu Bencicovou, která v uplynulém měsíci ovládla turnaj v Moskvě a zahrála si i semifinále na Turnaji mistryň, a Američanku Sofii Keninovou, která byla nominována za osmifinále v Pekingu a účast na malém Turnaji mistryň. Muchová se tak stala letos čtvrtou Češkou, která tu kategorii vyhrála.

V květnu se to podařilo Markétě Vondroušové, která si zahrála finále French Open. V červenci zvítězila Barbora Strýcová, semifinalistka Wimbledonu, a v srpnu pak Marie Bouzková, která se na turnaji v Torontu senzačně dostala až do semifinále, kde při své jízdě dokázala porazit hned tři grandslamové vítězky - Simonu Halepovou, Sloane Stephensovou a Jelenu Ostapenkovou.

Muchová byla v anketě Průlom měsíce letos nominována již třikrát, avšak vítězství se dočkala až nyní. V dubnu byla kandidátkou za finále na turnaji v Praze, v červenci oslnila čtvrtfinálovou účastí ve Wimbledonu a v září zaujala svými výkony na turnaji v Soulu, který poté ovládla a získala svůj první titul na okruhu WTA.

Spolu s touto anketou byly vyhlášeny ještě další dvě. Hráčkou měsíce se stala letos už potřetí Ashleigh Bartyová. Světová jednička zazářila na Turnaji mistryň, kde nenašla přemožitelku. O nejlepší úder měsíce se pak postarala rotovanou parádou Ukrajinka Elina Svitolinová.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 5 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 5 : 4 probíhá Živě
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.