Hlavní obsah

Karolína Plíšková porazila Keysovou a získala titul v Brisbane!

škv, bpČTKSport.cz
Aktualizováno

České tenistce Karolíně Plíškové se podařilo poprvé obhájit titul na okruhu WTA a získat 16. titul v kariéře. Na turnaji v australském Brisbane světová dvojka porazila Američanku Madison Keysovou po setech 4:6, 6:4 a 5:7 a upevnila si pozici světové dvojky a druhé nasazené pro blížící se grandslam Australian Open.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková vyhrála turnaj v BrisbaneVideo: sntv

 
Článek

Karolína Plíšková slavila v Brisbane titul loni i v roce 2017 a dnes se jí podařilo přidat další vítězství. "Je to pro mě zaslíbené místo, hraje se mi tady skvěle," řekla rodačka z Loun při vyhlášení, se třemi tituly a sedmnácti vyhranými zápasy je nejúspěšnější hráčkou v Brisbane.

S třináctou hráčkou světa Keysovou se dosud nestřetla, ale do prvního vzájemného duelu vstoupila výborně. Hned v úvodním gemu sahala po brejkbolu, který nakonec nepřišel, ale to rodačku z Loun nerozhodilo a celou sadu po čtyřiceti minutách získala poměrem 6:4.

Druhou sadu ale stejným poměrem ztratila a o vítězce musel rozhodnout až třetí set. V něm Plíšková získala brejk na 4:3, který vzápětí potvrdila a byla gem od vítězství, jenže Keysovou podržel servis, trefila dvakrát eso a snížila na 4:5. Plíšková šla podávat na vítězství, ale v gemu působila nejistě a podání ztratila. Naštěstí udržela nervy na uzdě a dokázala se zkoncentrovat na další hru, ve které opět získala brejk a při svém podání už Keysové nedala šanci.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Madison Keysová z Ameriky prohrála ve finále turnaje v Brisbane s Karolínou Plíškovou.

Barbora Strýcová také začala sezonu titulem

Světová jednička ve čtyřhře, Barbora Strýcová, vyhrála s tchaj-wanskou tenistkou Sie Šu-wej šestý turnaj. Ve finále si hráčky poradily s australsko-nizozemskou dvojcí Bartyová-Bertensová 3:6, 7:6 a 10:8 po odvrácení mečbolu.

Serena Williamsová vyhrála v Aucklandu první turnaj po mateřské, deblový titul nepřidala

Americká favoritka Serena Williamsová se po třech letech a narození dcery dočkala prvního titulu, celkově již 73. v kariéře. Na tenisovém turnaji v Aucklandu porazila nasazená jednička ve finále krajanku Jessicu Pegulaovou 6:3, 6:4. Své prémie z Aucklandu věnovala americká hvězda do fondu pro oběti zasažené ničivými požáry v Austrálii, jen za singlový titul to bylo 43 tisíc amerických dolarů, tedy téměř milion korun.

Foto: Chris Symes, ČTK/AP

Serena Williamsová po singlovém vítězství zapózovala s trofejí i s dcerou.

Osmatřicetiletá Williamsová čekala na trofej od ledna 2017, kdy dobyla Australian Open. Tehdy už byla těhotná, v září pak porodila dceru Alexis Olympii. Po návratu po mateřské pauze hrála finále pětkrát: dvakrát ve Wimbledonu, dvě na US Open a jednou v Torontu, ale úspěšná byla majitelka 23 grandslamových titulů až nyní.

Proti Pegulaové ztratila servis jen jednou, a to hned v úvodním gamu, pak už měla finále pod kontrolou. Deblový titul s dánskou kamarádkou Caroline Wozniackou, která po Australian Open ukončí kariéru, Williamsová nezískala. Ve finále americko-dánská dvojice podlehla Američankám Muhammadové s Townsendovou dvakrát 4:6.

BRISBANE (tvrdý povrch, dotace 1,5 mil. dolarů):
Dvouhra - finále:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Keysová (8-USA) 6:4, 4:6, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Strýcová, Sie Šu-wej (1-ČR/Tchaj-wan) - Bartyová, Bertensová (Austr./Niz.) 3:6, 7:6 (9:7), 10:8.
AUCKLAND (tvrdý povrch, dotace 275 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Pegulaová (USA) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Muhammadová, Townsendová (USA) - S. Williamsová, Wozniacká (USA/Dán.) 6:4, 6:4

Reklama

Související témata: