Hlavní obsah

Svitolinová - Bouzková 7:5, 4:6, 6:4Bouzková ve finále v Monterrey přes tři hodiny trápila favoritku

Monterrey
Aktualizováno

Déle než tři hodiny trápila nejvýše nasazenou favoritku, ale na premiérový titul na okruhu WTA nakonec nedosáhla. Jednadvacetiletá tenistka Marie Bouzková v mexickém Monterrey prohrála ve svém prvním finále WTA se světovou sedmičkou (po titulu v Mexiku už aktuální pětkou rankingu) Elinou Svitolinovou z Ukrajiny po setech 5:7, 6:4 a 4:6.

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Marie Bouzková ve finále turnaje v Monterrey.

Článek

Vítězka juniorky na US Open z roku 2014 Bouzková se díky účasti ve finále dostane ve světovém žebříčku poprvé do padesátky. V novém vydání dvouhry pražská rodačka  figuruje na 47. příčce, zatímco před rokem byla 130.

Bouzková cestou do finále neztratila ani set a hned první hra ukázala, jak tuhý boj o titul fanoušci uvidí. Češka vzala světové sedmičce po jedenácti minutách servis, ale soupeřka srovnala na 2:2 a o úvodní set Bouzková přišla po chybě z bekhendu ve dvanácté hře. Ve druhém setu Bouzková v dlouhých a intenzivních výměnách Svitolinovou přehrávala a sadu rozhodla brejkem na 4:3.

Do rozhodující sady vstoupila Bouzková brejkem, ale pak vítězka Turnaje mistryň z roku 2018 Svitolinová získala čtyři hry v řadě. Za stavu 2:5 ještě Bouzková získala dva gamy, ale poté při ji při prvním mečbolu donutila soupeřka chybovat po povedeném zkrácení. "Byla jsi v závěru silnější," gratulovala Bouzková Svitolinové.

"Byla to úžasná bitva. Marie bojovala a utkání mělo vysokou úroveň. Neexitovala lehká hra. Fanoušci z nás dostali to nejlepší," řekla Svitolinová. Bouzková, kterou trénuje španělský kouč Cristian Requeni, si za účast ve finále připsala na konto 21 400 dolarů, přes 477 tisíc korun.

Tenisový turnaj žen v Monterrey v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 275 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Svitolinová (1-Ukr.) - Bouzková (9-ČR) 7:5, 4:6, 6:4.

Reklama

Související témata: