Hlavní obsah

Tři roky v temnotě. Olympijskou vítězku dostaly do depresí vzkazy na sociálních sítích

Praha

Ovládla senzačně tenisový turnaj na olympijských hrách v Riu. Avšak místo dalších úspěchů pak přišel pád a deprese. Monica Puigová se po několika letech v temnotě rozhodla o svém trápení promluvit. „Věnovala jsem až moc pozornosti sociálním sítím, stačil jeden nepříjemný vzkaz a potopilo mě to,“ přiznala šestadvacetiletá Portoričanka.

Foto: Profimedia.cz

Monica Puigová.

Článek

Titulem olympijské šampionky všechny šokovala. Její jízda tenisovým turnajem v Riu byla parádní. Kdo jí přišel do cesty, toho Monica Puigová smetla. Ve třetím kole si hladce poradila s čerstvou vítězkou French Open Garbiňe Muguruzaovou, kterou porazila dvakrát 6:1. Stejným poměrem pak vyřadila ve čtvrtfinále i Lauru Siegemundovou.

V semifinále se nezalekla Petry Kvitové. Českou hvězdu porazila po třísetové bitvě a ve finále pak udolala další grandslamovou vítězku Angelique Kerberovou. „Když jsem v pohodě, tak jsem schopná hrát s kýmkoliv. Ten olympijský týden jsem si věřila v každém utkání a cítila jsem šanci, že mohu vyhrát,“ vzpomínala Puigová na svůj největší úspěch v kariéře na webu essentiallysports.com.

Jenže místo sbírání dalších vítězství na turnajích, přišel pád. Portorická tenistka se dostala pod velký tlak a začala propadat depresím. „Poslední tři roky procházím temnotou,“ přiznala bývalá sedmadvacátá hráčka světa. „Nedokážu se soustředit. Hodně jsem se zanedbávala a nevšímala si důležitých věcí, které by potěšily mě i ostatní,“ vyprávěla dál.

Místo přátel si více všímala názoru cizích lidí, a to si nyní uvědomuje, že byla chyba. „Přestala jsem se stýkat s rodinou a přáteli a místo toho jsem četla na sociálních sítích komentáře o mně. Věnovala jsem tomu až moc pozornosti, a i když jsem dostala třeba patnáct potěšujících zpráv, stačil jeden nepříjemný vzkaz a potopilo mě to,“ dodala s tím, že v kariéře ale hodlá pokračovat. Teď se po zranění lokte chystá pomalu vrátit na kurty.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články