Hlavní obsah

Měl koronavirus? Takový kašel jsem ještě nezažil, tvrdí semifinalista Australian Open

Berlín/Praha

Prožil krušný start do nového roku. Na onemocnění Covid-19 sice testován nebyl, na základě symptomů se však německý tenista Alexander Zverev s odstupem času domnívá, že zřejmě patřil mezi nakažené koronavirem, který sužuje celou planetu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý tenista Alexander Zverev.

Článek

„S přítelkyní Brendou jsme byli 28. prosince v Číně. Nedokážete si představit, jak moc jsem pak kašlal," citoval server deníku Bild sedmého hráče světa.

„Měl jsem dva nebo tři dny horečku a kašlal pět až šest hodin v kuse. Brenda taky. Nevěděli jsme, co to je," vzpomíná rodák z Hamburku, jenž zkraje ledna v Brisbane reprezentoval svoji zemi na ATP Cupu, kde prohrál všechny tři zápasy. Jedním z důvodů nezdaru mohl být i nový typ koronaviru, s nímž jeho organismus bojoval.

Je mu jasné, že nezápolil s klasickou chřipkou. „Takový kašel jsem ještě nikdy neměl. Žádné bolesti, ale kašlal jsem nepřetržitě asi každých deset vteřin," vykládal 22letý vítěz Turnaje mistrů z roku 2018, který trable překonal a na letošním grandslamovém Australian Open dokráčel až do semifinále.

Reklama