Hlavní obsah

Budou mít opět jídlo. Federer věnoval miliony africkým dětem

Praha

Legendární Roger Federer opět pomáhá. Fenomenální tenista nedávno věnoval miliony korun švýcarským rodinám, které se v době pandemie ocitly v nouzi, a nyní daroval další miliony africkým dětem. Prostřednictvím své nadace zajistí jídlo školákům v Malawi, Zambii, Zimbabwe, Jižní Africe a Namibii.

Foto: Sport.cz

Roger Federer pomůže africkým dětem.

Článek

Je fenomenálním tenistou, vyhrál 103 turnajů na okruhu ATP, byl světovou jedničkou, avšak nikdy mu nebylo lhostejné, jak jsou na tom ostatní lidé, obzvláště ti chudí. Prostřednictvím své charity Roger Federer pomohl už mnoha dětem, nechal postavit spoustu škol a finance rozdává i nyní.

Ve Švýcarsku věnoval spolu s manželkou rodinám v nouzi milion švýcarských franků (přibližně šestadvacet milionů korun). Spolu se svými kolegy Rafaelem Nadalem a Novakem Djokovičem byl iniciátorem vzniku speciálního fondu na pomoc hráčům z nižších míst v žebříčku. Financemi do něj přispěli nejen elitní hráči, ale také organizace ATP, ITF, WTA a organizátoři grandslamů. Vybralo se přes šest milionů dolarů, které budou rovným dílem rozděleny mezi osm set tenistek a tenistů.

Nyní dvacetinásobný grandslamový vítěz věnoval další milion dolarů (pětadvacet milionů korun) na děti v Africe. Školy jsou tam zavřené a děti nemají přes den žádné pořádné jídlo. Díky Federerově nadaci dojde k přerozdělení peněz a jídlo dostane okolo čtyřiašedesáti tisíc školáků z Malawi, Zambie, Zimbabwe, Jižní Afriky a Namibie.

„Jediným pořádným jídlem pro děti bylo to, které dostaly ve školních jídelnách. Ty jsou ale teď zavřené a děti mají hlad. Jejich rodiny jsou často bez finančních prostředků,“ vysvětlovala Janine Haendelová, ředitelka Federerovy nadace, na webu ATP. „Fantastická práce,“ Rogere,“ shodují se fanoušci na sociálních sítích.

Reklama