Hlavní obsah

Pořadatelé Wimbledonu budou jedinými majiteli All England Clubu

LONDÝN

Pořadatelé Wimbledonu se stanou jedinými majiteli All England Clubu. Za 55 miliónů liber (asi 1,7 miliardy korun) koupí od Britské tenisové asociace (LTA) poloviční podíl ve slavném areálu, který odprodali v roce 1934. Informoval o tom předseda All England Clubu Tim Phillips.

Foto: ATP Tour

Areál All England Clubu

Článek

Na změně majetkových poměrů se obě strany dohodly při jednání o nové smlouvě o spolupráci LTA a All England Clubu. Současná dohoda vyprší v roce 2013 a 10. prosince by se mělo hlasovat o nové smlouvě na dalších čtyřicet let. Pořadatelé slavného grandslamu na trávě by si podle ní mohli ponechat deset procent zisku z Wimbledonu, zatímco dosud ho kompletně odevzdávají svazu. Letošní ročník přinesl britskému tenisu 25,677 miliónu liber (asi 786 miliónů korun).

Phillips je přesvědčený, že se tradičního turnaje nedotkne současná celosvětová ekonomická krize. Během několika příštích let sice vyprší platnost asi čtvrtiny velkých sponzorských dohod, ale všechny hlavní smlouvy o prodeji televizních práv jsou uzavřeny na delší období.

Reklama