Hlavní obsah

Tenista Hewitt je proti přesunutí Australian Open na únor

Bývalý první tenista světa Lleyton Hewitt je proti přesunutí Australian Open. Podle sedmadvacetiletého Australana by se neměl být tradiční lednový termín prvního grandslamu sezóny měnit, přestože si to přeje řada hráčů v čele s Rafaelem Nadalem, Rogerem Federerem či Novakem Djokovičem.

Článek

"Touhle dobou začíná Australian Open vždycky. Mám to zažité od doby, co jsem se na něj jako malý kluk chodil dívat," citovala Hewitta agentura Reuters. "Pro Australany je to skvělé, protože děti mají prázdniny. Myslím, že když se chodí dívat na zápasy, pomáhá to tenisu v Austrálii," uvedl. "Navíc je to v té době jediná velká sportovní akce. Australian Open není jen o tenistech. Kvůli pár týdnům přípravy pro hráče je zbytečné turnaj měnit," dodal.

O termínu Australian Open se diskutuje několik let. Vedle vysokých letních teplot, které během turnaje dosahují 40 stupňů Celsia, se tenistům také nelíbí, že před grandslamem mají po téměř dvouměsíční zimní přestávce málo turnajů na přípravu. V kalendáři jsou před Australian Open pouze turnaje v Dauhá, Čennaí, Brisbane, Sydney, Aucklandu a exhibiční podniky.

Reklama