Hlavní obsah

Štěpánek další titul nezískal, v Memphisu ho Roddick porazil

BUENOS AIRES

Český tenista Radek Štěpánek nedokázal navázat na své týden staré vítězství na turnaji v San Jose, když v neděli nezvládl finálový zápas turnaje v Memphisu proti domácí nasazené jedničce Andymu Roddickovi, kterému podlehl dvakrát 5:7. Byl to právě Roddick, koho český rodák před týdnem v semifinále v San Jose porazil.

Článek

"Před týdnem v San Jose jsem měl pocit, že kontroluji zápas. On ale dokázal získávat rozhodující body. Jeho podání bylo sice opět nečitelné, ale dnes jsem byl v důležitých chvílích lepší já," řekl Roddick.

Štěpánek nezahájil utkání příliš dobře a po prohraném servisu brzy prohrával 0:3. Poté však zpřesnil své údery od základní čáry a díky častým útokům na síti dokázal srovnat i výsledek. Slabší chvilku si však vybral za stavu 5:6, kdy přišel o další servis i celý set.

"Byl to dobrý zápas, se spoustou pěkných výměn," řekl po utkání Štěpánek. "Jediný rozdíl byl v brejcích, které jsem nedokázal využít. Roddickova hra je založená na podání a když potřeboval, tak si servisem pomohl," dodal.

Vyrovnaný průběh měla i druhá sada, ve které nedokázal třicetiletý český tenista využít ani jeden ze tří nabídnutých brejkbolů. Sám se dostal do velkých potíží opět za stavu 5:6 a přestože první mečbol Roddicka ještě odvrátil, na další prohoz už byl krátký. Soubojem dlouhým hodinu a 44 minut tak skončila spanilá Štěpánkova jízda po amerických turnajích, na kterých vyhrál devět utkání za sebou.

"Vstup do sezony mi náramně vyšel, ale rozhodně jsem se neuspokojil. Doufám, že budu hrát dobře i ve zbytku sezony a budu pokračovat v tvrdé práci," řekl český tenista.

Tsonga vyhrál finále v Marseille

Třiadvacetiletý Tsonga porazil svého o pět let staršího krajana za hodinu a 43 minut. Rodák z Le Mans zaznamenal již 19. výhru v dosavadních 22 letošních zápasech a v počtu vítězství je v úvodu sezóny na okruhu ATP nejlepším tenistou.

Dvanáctý hráč světa Tsonga, který se stejně jako Llodra s velkou pravděpodobností představí 6. až 8. března v Ostravě v duelu Francie s českými tenisty v prvním kole Davisova poháru, se s krajanem ve finále utkal již podruhé v sezoně. Před dvěma týdny v Johannesburgu porazil Jeremyho Chardyho.

Španělka Martínezová-Sanchezová vyhrála první turnaj

Španělská tenistka Maria Jose Martínezová-Sanchezová získala v Bogotě svůj premiérový turnajový titul ve dvouhře. Šestašedesátá hráčka světa, která se soustředí především na čtyřhru, v dnešním finále porazila Giselu Dulkovou z Argentiny po setech 6:3 a 6:2.

Utkání měla značně usnadněné velmi špatným servisem třetí nasazené soupeřky, která se dopustila celkem 13 dvojchyb. Šestadvacetiletá Martínezová-Sanchezová se radovala i ve čtyřhře, kde si po boku krajanky Núrie Llagosteraové připsala šesté deblové prvenství.

MARSEILLE (dotace 576 000 eur):
Dvouhra - finále:
Tsonga (4-Fr.) - Llodra (Fr.) 7:5, 7:6 (7:3).
BOGOTA (dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Martínezová-Sanchezová (7-Šp.) - Dulková (3-Arg.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Llagosteraová, Martínezová-Sanchezová (1-Šp.) - Dulková, Pennettaová (2-Arg./It.) 7:5, 3:6, 10:7.
BUENOS AIRES (dotace 600.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Robredo (3-Šp.) - Monaco (Arg.) 7:5, 2:6, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - finále:
Granollers, A. Martin (Šp.) - Almagro, Ventura (Šp.) 6:3, 5:7, 10:8.
MEMPHIS  (dotace 1 226 500 dolarů):
Dvouhra - finále:
Roddick (1-USA) - Štěpánek (5-ČR) 7:5, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Fish, Knowles (4-USA/Bah.) - Parrott, Polášek (Austr./SR) 7:6 (9:7), 6:1.

Reklama