Hlavní obsah

Sevastovová - Kvitová 3:6, 6:3, 10:5Kvitová na titul v Berlíně nedosáhla! Vondroušová schytala kanára, Strýcová zdolala Plíškovou

Aktualizováno

Ani druhý pokus získat titul na exhibici v Berlíně tenistce Petře Kvitové nevyšel. Po páteční finálové prohře s Ukrajinkou Elinou Svitolinovovu prohrála aktuální česká dvojka na tvrdém povrchu v hangáru bývalého letiště Tempelhof tentokrát s Lotyškou Anastasií Sevastovovou po bitvě 6:3, 3:6 a 5:10. V Praze na 3. dílu Tipsport Elite Trophy nahradila dvojnásobnou českou wimbledonskou šampionku v roli kapitánky Růžového týmu zkušená Barbora Strýcová a třemi body přispěla k průběžnému vedení 7:1 nad Černým výběrem Karolíny Plíškové. Znamená to, že v pondělním programu už mohou sestry Plíškovy a spol. už jen zkorigovat výši první prohry v charitativní sérii.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Petra Kvitová ve finále exhibičního turnaje v Berlíně.

Článek
Fotogalerie

Světová osmička Belinda Bencicová byla po další výhře na Tipsport Elite Trophy spokojená

Polka Iga Šwiateková udolala na turnaji v Praze Terezu Martincovou

Rozhodující bod na konto Růžového týmu přidaly ve čtyřhře Strýcová s Lindou Fruhvirtovou

Jak hodnotí víkendový program na Tipsport Elite Trophy kapitánka vítězného týmu Barbora Strýcová?

Světová dvanáctka Kvitová v neděli odehrála druhé berlínské finále během tří dnů. V pátek nestačila rovněž v super tie breaku na Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. Také druhý souboj o první mezinárodní "koronavirovou" trofej přitom začala lépe, ale vedení 1:0 na sety neudržela.

Tenistka z Fulneku ztratila druhou setu poté, co v osmém gamu neudržela servis. Jediný brejkbol v setu Lotyška využila. V tie breaku už Kvitová neustále dotahovala a stačila už jen odvrátit dva mečboly.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Petra Kvitová v závěrečném super tie breaku finále turnaje v Berlíně.

"Petra je skvělá hráčka. Hrála hodně rychle. Čekala jsem na šanci a ta ve druhém setu přišla. V něm jsem také výrazně lépe podávala. Bylo to jen o pár bodech," řekla Sevastovová v televizním rozhovoru.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Lotyška Anastasija Sevastovová ve finále exhibičního turnaje v Berlíně.

Kvitová na konci května ovládla podnik O pohár prezidenta ČTS v pražské Stromovce, pak ji sužovaly problémy s předloktím. Úvodní turnaj v Berlíně začala na oblíbené trávě, pak tenistky vyhnal déšť do Tempelhofu.

Kapitánka Strýcová za Kvitovou zaskočila

Třetí díl tenisové Tipsport Elite Trophy probíhá na Štvanici, tentokrát však na tvrdém povrchu a s poměrně výrazně obměněnými sestavami. Změny pomohly Růžovému týmu, který se v obou předchozích zastaveních série musel před Černým výběrem vedeným aktuální českou tenisovou jedničkou Karolínou Plíškovou sklonit. Tentokrát vyhrál sedm utkání v řadě a už má nedostižný náskok 7:1. V neděli nejprve Polka Iga Šwiateková udolala ve třech setech Terezu Martincovou a pak v tuzemském derby zvítězila Strýcová nad Kristýnou Plíškovou.

Barbora Strýcová v Praze porazila na Tipsport Elite Trophy Kristýnu PlíškovouVideo: O2 TV Sport

V dalším utkání změřily síly grandslamová finalistka Markéta Vondroušová a švýcarská jednička, momentální světové číslo osm - Belinda Bencicová. Stejně jako v sobotu proti Tereze Martincové potvrdila znovu Švýcarka svoje kvality a své soupeřce nadělila v úvodním setu kanára.

Markéta Vondroušová schytala v Praze od Švýcarky Bencicové kanáraVideo: O2 TV Sport

Druhé dějství už bylo vyrovnanější, nicméně obrat už Bencicová, jež  strávila koronavirovou pauzu na Slovensku, kde se připravovala na turnajích pořádaných slovenskou federací, nepřipustila.

"Výsledkově to vypadá jednoduše, ale nebylo to tak. Markéta je nepříjemná soupeřka, má velký cit v ruce, bylo třeba na ni tlačit a nenechat ji hrát," uvedla Bencicová.

Co řekla Barbora Strýcová po výhře nad krajankou Kristýnou Plíškovou?Video: O2 TV Sport

Nedělní program zakončila čtyřhra, v níž barvy Růžového týmu hájila vedle zkušené deblistky Strýcové mladičká Linda Fruhvirtová. Nad párem Muchová, Bartůňková zvítězily ve dvou setech 7:5, 6:3 a Růžový tým už může před závěrečnými čtyřmi pondělními zápasy slavit vítězství ve 3. dílu Tipsport Elite Trophy.

Čtvrtý díl má termín od 7. do 9. srpna a dějištěm bude opět štvanický ostrov. Ve stejném týdnu by měla být restartována i mezinárodní sezona.

Tipsport Elite Trophy v Praze - 3. díl (tvrdý povrch):
Růžový tým - Černý tým 7:1
Šwiateková (Pol.) - Martincová (ČR) 6:7 (7:9), 6:3, 10:8
Strýcová - Kristýna Plíšková (obě ČR) 7:6 (7:2), 6:3
Bencicová (Švýc.) - Vondroušová (ČR) 6:0, 6:4
L. Fruhvirtová, Strýcová - Bartůňková, Muchová (všechny ČR) 7:5, 6:3
Bett1 Aces Berlin 2 - ženy, finále (tvrdý povrch):
Sevastovová (Lot.) - Kvitová (ČR) 3:6, 6:3, 10:5
O 3. místo:
Petkovicová (Něm.) - Svitolinová (Ukr.) 6:4, 7:6 (7:1)
Muži - finále:
Thiem (Rak.) - Sinner (It.) 6:4, 6:2

Reklama