Hlavní obsah

Plíšková skandál nepřipustila, nechápe nošení roušek

Tenistka Kristýna Plíšková zvládla na Prague Open nevděčný duel. Na antuce pražské Sparty čelila patnáctiletému talentu Lindě Fruhvirtové a nic jiného než výhru brát nemohla. V utkání prvního kola, rozděleném kvůli dešti do dvou dnů, uspěla 6:2 a 7:5.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kristýna Plíšková v akci.

Článek

"Byl by skandál, kdybych prohrála, asi by to nikdo jinak nebral včetně mě. Myslím, že jsme to zvládla docela dobře," řekla 69. hráčka žebříčku Plíšková.

Kvality Fruhvirtové si vyzkoušela už v červnu při charitativní soutěži družstev Elite Trophy. Na Štvanici vyhrála rovněž ve dvou setech. "Tam to bylo těžší. Teď už jsem věděla, do čeho jdu, a mohla jsem se trošku připravit," uvedla Plíšková.

Zápas začal v pondělí, ale kvůli bouřce se nedohrál ani první set. Nejdříve byl přerušen za stavu 2:1 a pak po dalších dvou gamech přeložen na úterý. "Nejdřív nás poslali na kurt v dešti, a když se to večer vybralo, tak nás poslali domů. To jsem nepochopila, ale o tom nerozhoduju, to neovlivním," pokrčila levoruká hráčka rameny.

Plíšková se vrátila na okruh po koronavirové pauze už minulý týden v Palermu. "Přišlo mi to tam takový splašený. Extra tam věci nefungovaly, i když asi dělali, co mohli. Tady je to mnohem lepší, ale taky tady bydlím doma," řekla.

Za uplynulé dva týdny už má za sebou pět testů na covid-19 a další ji čeká, jelikož jsou povinné každých pět dnů. "To mi vadí nejvíc," řekla Plíšková. Nošení roušek jí přijde přehnané. "Jsme v bublině na tenisu, všichni jsou testovaní a měli by být negativní, takže nechápu, proč musíme mít roušky," dodala.

Hlavně je ale přes všechny trable ráda, že se znovu hraje. Snaží se vyvarovat výkyvů ve hře a mít solidnější servis. I za jeho pomoci zkusí ve druhém kole překonat druhou nasazenou Petru Martičovou z Chorvatska. "Je to antukářka a bude to těžké, ale má nějaké bolístky a není nemožné jít dál," věří Plíšková.

Reklama

Související témata: