Hlavní obsah

Rozhodnuto! Djokovič už má jasno o US Open

Konec spekulacím, blížící se tenisové US Open alespoň v mužské části turnaje nebude ochuzeno o start světové jedničky Novaka Djokoviče. Srbská hvězda potvrdila na svých stránkách, že po vyléčení z koronavirové nákazy bude na americkém grandslamu startovat. Ještě před tím se zúčastní také podniku Western & Southern Open. Do New Yorku dorazí 15. srpna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Novak Djokovič bude hrát na US Open.

Článek

„Jsem šťastný, že mohu potvrdit svůj start na letošním US Open. Nebylo to jednoduché rozhodnutí kvůli všem možným překážkám a komplikacím z mnoha stran, ale vidina ostrých zápasů je pro mě velmi lákavá," uvedl rodák z Bělehradu.

„Uvědomuju si, že tentokrát to bude úplně jiné kvůli všem těm protokolům a bezpečnostním opatřením, která byla přijata na ochranu hráčů a obyvatel New Yorku," dodal.

V červnu Djokovič prohlásil, že si účast na US Open nedokáže představit. Chystaná omezení označil za "extrémní a neobhajitelná". Na vlastní exhibiční sérii Adria Tour, která se v červnu v Srbsku a Chorvatsku naopak hrála takřka bez omezení, se pak ale stejně jako několik dalších tenistů sám nakazil koronavirem.

Pro pořadatele US Open je Djokovičův start dobrou zprávou. Kvůli koronaviru už svou účast odřekli mimo jiné obhájce titulu Rafael Nadal ze Španělska či světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie. Švýcar Roger Federer už dříve ze zdravotních důvodů ukončil sezonu.

Reklama

Související témata: