Hlavní obsah

Přiznání české legendy. Chtěla bych žít normální život a najít skutečné přátele, říká Kvitová

Praha

Je legendou nejen českého tenisu. Petra Kvitová vyhrála dvakrát Wimbledon, byla světovou dvojkou a stále patří k největším osobnostem bílého sportu. Svůj boj však svádí i mimo dvorec. "Chtěla bych žít normální život, ale tenis stále miluji," přiznala jedna z nejpopulárnějších hráček na okruhu.

Foto: Profimedia.cz

Petra Kvitová patří k největším hvězdám světového tenisu

Článek

Popularita Petry Kvitové je mezi fanoušky po celém světě obrovská. Nešťastný moment z prosince roku 2016, kdy byla ve svém prostějovském bytě napadena a vážně poraněna na levé ruce, tuto nechtěnou slávu jen přiživil. Od návratu na kurty se tak česká hvězda musí vypořádat nejen s tenisovými otázkami, ale i neustálými dotazy na den, který málem ukončil její kariéru.

"Chtěla bych žít normální život. Je pro mě opravdu těžké najít si opravdové přátelé. Velmi málo času trávím i se svou rodinou," přiznala v rozhovoru pro bbc.com šestinásobná fedcupová šampionka.

"Ale já tenis miluju a pořád chci hrát a vyhrávat velké turnaje. Zbožňuju, když můžu být na kurtu, hrát zápas, tam jsem sama sebou. Kdybych už neměla motivaci, okamžitě bych skončila," vzápětí dodává bývalá světová dvojka.

O úskalí profesionálního tenisu se rozpovídala i v další části rozhovoru. "Upřímně si myslím, že my nemáme normální reálný život. Celou kariéru jsme pořád na cestě, je to neustálý kolotoč tréninků, zápasů, dodržování životosprávy, brzo spát, včas vstávat, pořád dokola," pokračuje tenistka.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Petra Kvitová má stále velkou motivaci

"Je tady ale i celá řada dalších věcí, se kterými si musíme poradit. Je třeba mít pod kontrolou nervy, být odolný proti tlaku od fanoušků, médií. Není vůbec jednoduché být veřejně známou osobou. Já nestojím o to, abych byla ve středu pozornosti a v novinách. Někdy je vážně složité se s tím vším srovnat, ale to k našemu sportu prostě patří," uzavírá rodačka z Bílovce.

Reklama

Související témata: