Hlavní obsah

Tenista Dlouhý vyhrál s Hanleym druhý turnaj za sebou

Český tenista Lukáš Dlouhý získal druhý deblový titul za sebou a celkově desátý v kariéře. S Australanem Paulem Hanleym vyhráli čtyřhru na turnaji v Sydney, ve finále v sobotu porazili nejvýše nasazené bratry Mika a Boba Bryanovy z USA 6:7, 6:3 a 10:5.

Foto: David Ramos, ČTK

Český tenista Lukáš.

Článek

Titul z dvouhry má nenasazený Gilles Simon z Francie, který porazil turnajovou čtyřku Srba Viktora Troického 7:5 a 7:6.

"Radost velká, porazit Bryany se nepodaří každý den. A o to větší, že je to druhý turnaj v řadě," řekl ČTK Dlouhý. "S parťákem si vyhovujeme, naše hra do sebe zapadla," dodal spokojeně.

V úvodní sadě přitom Dlouhý prohrál za stavu 4:3 podání. "Na chvíli jsem zapochyboval, v tu chvíli se zdálo, že se nám to nepodaří. Bratry Bryanovy jsme ale začali pomalu přehrávat, a to nám dodalo sebevědomí. Druhý set už byl pod kontrolou a zkrácená hra ve třetím setu také vyšla, jak jsme chtěli," prohlásil Dlouhý.

Sedmadvacetiletý český tenista a o šest let starší Hanley tak v novém roce ještě neprohráli a zařadili se mezi favority Australian Open, které začne v pondělí. Před týdnem společně triumfovali i v Brisbane, kde zahájili sezónu.

"Favority být můžeme, ale musíme stát pevně na zemi a soustředit se na jeden zápas - na ten první. Pak se uvidí," doplnil před melbournským grandslamem osmý hráč světového deblového žebříčku.

Ve finále dvouhry si Francouz Simon s Troickým poradil za hodinu a 58 minut a připsal si osmý titul v kariéře. Srbský tenista potvrdil, že se mu proti Simonovi nedaří: ani v pátém vzájemném zápase s ním neuhrál jediný set.

V Aucklandu vyhrál nejvýše nasazený Španěl Ferrer

Turnaj v Aucklandu vyhrál nejvýše nasazený David Ferrer ze Španělska. Ve finále porazil Argentince Davida Nalbandiana 6:3, 6:2 a navázal na svůj triumf z roku 2007. Osmadvacetiletý Španěl, sedmička světového žebříčku, kráčel od začátku razantně za vítězstvím, které mu vyneslo desátý titul v kariéře. Nalbandian mu situaci usnadnil řadou chyb, třikrát ztratil podání a za 68 minut prohrál.

Oba soupeři se na nadcházejícím Australian Open mohou potkat v třetím kole. Nalbandiana ale na úvod čeká zápas s domácím favoritem Lleytonem Hewittem.

Australanka Grothová vyhrála turnaj v Hobartu 

Australanka Jarmila Grothová vyhrála turnaj v Hobartu. Semifinálová přemožitelka Kláry Zakopalové ve finále zdolala Bethanii Mattekovou-Sandsovou z USA 6:4 a 6:3.

Třiadvacetiletá rodačka z Bratislavy Grothová, která za Austrálii hraje od předloňského roku, vyhrála druhý turnaj WTA v kariéře. Loni v září zvítězila v čínském Kuang-čou. Ve světovém žebříčku jí momentálně patří 40. místo.

Grothová mohla v Hobartu rozšířit také sbírku deblových titulů. Spolu se Zakopalovou ale v semifinále podlehly ukrajinsko-lotyšské dvojici Kateryna Bondarenková, Liga Dekmeijereová 4:6 a 2:6.

SYDNEY (tvrdý povrch):
Muži (dotace 422 300 dolarů):
Dvouhra - finále:
Simon (Fr.) - Troicki (4-Srb.) 7:5, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - finále:
Dlouhý, Hanley (ČR/Austr.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 6:7 (6:8), 6:3, 10:5.
AUCKLAND (tvrdý povrch):
Muži (dotace 398 250 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Nalbandian (6-Arg.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Granollers, Robredo (2-Šp.) - Brunström, Huss (Švéd./Austr.) 6:4, 7:6 (8:6).
HOBART (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Grothová (6-Austr.) - Matteková-Sandsová (USA) 6:4, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
K. Bondarenková, Dekmeijereová (Ukr./Lot.) - Zakopalová, Grothová (ČR/Austr.) 6:4, 6:2.
Finále:
Erraniová, Vinciová (3-It.) - K. Bondarenková, Dekmeijereová 6:3, 7:5.
Exhibiční tenisový turnaj Kooyong Classic v Melbourne:
Finále:
Hewitt (Austr.) - Monfils (Fr.) 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner