Hlavní obsah

První finále! Mladičký český diamant se už prosazuje mezi dospělými

Monastir

Trvalo to něco přes rok. Obrovské české tenisové naději Lindě Fruhvirtové se podařilo dostat do finálte turnaje ITF v tuniském Monastiru. Patnáctiletá hráčka se poprvé objevila na turnaji mezi dospělými v červnu loňského roku, dnes bude mít na dosah premiérovou trofej. Proti bude dvacetiletá Běloruska Hatoukaová.

Foto: Sport.cz

Linda Fruhvirtová má před sebou velkou budoucnost

Článek

Celý tenisový svět, který sestry Fruhvirtovy zná, vzkazuje do České republiky: "Vy se o budoucnost bílého sportu rozhodně bát nemusíte." A jeden z prvních důkazů, že se podařil starší Lindě přechod z juniorského tenisu do toho dospělého, přichází z Monastiru. Bez ztráty setu zdolala členka pražské Sparty všechny čtyři soupeřky na tvrdém povrchu, ve známém přímořském letovisku severní Afriky.

Fruhvirtová poprvé vyhrála na okruhu ITF více než dva zápasy v řadě a soupeřky se opravdu nestačí divit, co na turnaji dotovaném částkou 15 000 amerických dolarů zatím předvádí. Postupně si poradila s Husaričovou (849. v žebříčku WTA) z Bosny, Rušitiovou (591.) ze Švýcarska, Běloruskou Talbiovou (357.) a také devatenáctiletou Francouzkou Monnetovou (460.), která Češku potrápila nejvíce, když jí dokázala sebrat osm gamů.

Porazí soupeřku, která už byla mezi TOP 300?

O svůj první titul mimo juniorskou kategorii se utká s další Běloruskou Hatoukaovou, která už byla i na 293. místě žebříčku (momentálně 421). Po skvělých výkonech v prvním prosincovém týdnu už je česká tenistka v utkání dokonce mírnou favoritkou.

A to ta talentovanější na svůj vstup do seniorské kategorie ještě čeká. Třináctiletá Brenda dokázala na exhibici ve Francii hodně potrápit bývalou jedenáctou hráčku světa Alize Cornetovou, která o ní dokonce dokonce řekla, že na 13 let hrála naprosto neuvěřitelně.

Vypadá to, že se rodičům obou sester opravdu vyplácí, že zanechali své kariéry a naplno se věnují tenisovým diamantům, které už se pomalu začínají obrušovat a jimž by následující roky měly patřit.

Už dnes uvidíme, jestli dozrál čas na první titul...

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.