Hlavní obsah

Čeští tenisté budou v prvním kole Davis Cupu hostit v repríze slavného finále Itálii

Los prvního kola Davisova poháru v Bangkoku pro rok 2012 byl pro české tenisty relativně příznivý. Svěřenci trenéra Jaroslava Navrátila poprvé od památného finále před 31 lety přivítají v domácím prostředí Itálii. S Italy se střetnou v prvním kole Světové skupiny v termínu od 10. do 12. února a hrát se bude v Ostravě. V případě postupu narazí český tým na vítěze utkání mezi Srbskem a Švédskem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Čeští tenisté příští rok vyzvou doma Itálii.

Článek

"Myslím, že los je určitě příjemný, protože tam byli daleko těžší soupeři. Nesmíme ale Italy podcenit, mají tam zkušené hráče. Jsem rád, že hrajeme první kolo doma. Po všech dohodách budou hrát Berdych i Štěpánek, takže sílu máme a mohli bychom první kolo zvládnout," řekl kapitán Jaroslav Navrátil na Faceboooku.

Češi mají s Itálií pozitivní bilanci sedmi výher a tří porážek, ale naposledy se hrálo před šestnácti lety v Neapoli a český tým prohrál. Před domácími fanoušky Češi vyhráli všechny čtyři zápasy a doma se s Itálií střetnou poprvé od pražského finále v roce 1980. Tehdy Ivan Lendl, Tomáš Šmíd, Pavel Složil a Jan Kodeš získali Salátovou mísu.

Skvělý los

Italové mají aktuálně ve světové stovce žebříčku ATP čtyři hráče. Jedničkou je Fabio Fognini (39. ve dvouhře), dvojkou Potito Starace (50.), trojkou o místo horší Andreas Seppi a čtyřka Filippo Volandri figuruje na 86. místě světa.

"Je to skvělý los a jsem rád, že budeme hrát v Česku a proti Italům nastoupíme v Ostravě. Věřím, že se nám podaří postoupit do druhého kola," řekl Miroslav Černošek, šéf agentury Česká sportovní, která Davisův pohár marketingově zajišťuje.

V případě postupu narazí čeští tenisté na vítěze utkání mezi Srbskem a Švédy, takže by mohlo dojít na čtvrtfinále doma s výběrem okolo Novaka Djokoviče, s kterým Češi prohráli loni v semifinále. "Srbové mají velkou sílu, nicméně můžeme hrát opět doma. Byla by vynikající atmosféra a připravili bychom se na odvetu," řekl Navrátil. "Věřím, že jim případně oplatíme loňské semifinále," dodal Černošek.

Italové, vítězové Davisova poháru z roku 1976, se mezi elitu vrátili po jedenácti letech díky barážově výhře nad Chile. Zápas hráli Fognini, Starace, Simone Bolelli (138.) a 27. deblista světa Daniele Bracciali.

Los Světové skupiny Davisova poháru 2012:
Španělsko - Kazachstán, Rakousko - Rusko, Kanada - Francie, Švýcarsko - USA, ČR - Itálie, Srbsko - Švédsko, Japonsko - Chorvatsko, Německo - Argentina.

Reklama

Související témata: