Hlavní obsah

Tenistka Bouzková si ve volnu zajela na Aljašku a tančila

Bradenton

Tenistka Marie Bouzková si po uplynulé sezoně splnila jedno ze svých přání a podnikla šestidenní výlet po Aljašce. Za dobrodružstvím vyrazila dvaadvacetiletá česká hráčka sama, čímž trochu zaskočila své rodiče.

Foto: Sport.cz

Marie Bouzková se raduje z výhry

Článek

"Minutu to vstřebávali, ale pak mě podpořili a těch šest dnů jsem si moc užila," uvedla v rozhovoru pro wtatennis.com. Už od malička je zvyklá si věci sama vyřizovat a organizovat. "Jezdila jsem po turnajích s tátou, který moc nemluvil anglicky, takže na mě hodně věcí nechával," podotkla.

V letošním roce ovlivněném koronavirem si Bouzková zahrála v březnu v Monterrey premiérové finále na okruhu WTA. Po dlouhé pauze si při restartu sezony připsala i skalp Petry Kvitové a aktuálně je na 52. místě světového žebříčku.

Po svém posledním startu, koncem října po vypadnutí z kvalifikace ostravského halového turnaje, se pražská rodačka rozhodla pro dobrodružný výlet. "Vždycky jsem chtěla navštívit Aljašku, protože miluju přírodu, ale nikdy jsem neměla dost odvahy na to jen pomyslet. Možná i díky tomuhle divnému roku jsem udělala něco, co bych normálně neudělala," řekla Bouzková, která nedávno získala v hlasování tenistek cenu Karen Krantzckeové za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj.

Na Aljašce chodila na výlety, pozorovala medvědy, jela na saních tažených psím spřežením a dvanáct hodin vlakem z Fairbanksu do Anchorage přírodním parkem Denali. Z okna viděla nejvyšší horu Severní Ameriky Mt. McKinley. "Byl to relax i náročné, ale jinak. Viděla jsem tolik přírody," rozplývala. "Každý den jsem poznala nové lidi. Při seznámení se ptali, co dělám, a dva mě znali z televize."

Na cestu si pořídila nový fotoaparát a udělala okolo patnácti set fotek. "Na sociální sítě jsem nic nedávala. Byla jsem tak šťastná, že jedu sama a měla pocit, že to je můj osobní úspěch, takže jsem to nepotřebovala zveřejňovat," uvedla.

Foto: Sport.cz

Marie Bouzková v akci.

Po návratu domů na Floridu se pustila do další nové aktivity. Nabitá energií začala tancovat. "Bylo to spontánní. Mám ráda muziku a muzikály jako Mamma Mia! a Hříšný tanec. Dělala jsem všechno - swing, waltz, rumbu a tango, trošku i jive a foxtrot. Bavilo mě to, tancovala jsem s nadšením a bylo to hezké zpestření."

Nyní už se připravuje na blížící se sezonu. Občas hraje i americké turnaje Universal Tennis Rating (UTR). "Cílem je být připravená na cokoli, co přijde. Snažím se zlepšovat celkově svoji hru a pracovat na drobnostech, jako třeba na servisu, abych měla více zbraní. Letos se mi to docela dařilo, tak doufám, že to ještě vylepším," řekla Bouzková. Vánoce stráví s rodinou na Floridě, ale podle českých tradic.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.