Hlavní obsah

Djokovič kvůli bolavému ramenu odstoupil z Masters v Paříži

Světová jednička Novak Djokovič odstoupil z tenisového turnaje Masters v Paříži před čtvrtfinálovým zápasem s Jo-Wilfriedem Tsongou. Týden před Turnajem mistrů v Londýně srbského krále letošní sezóny stále zlobí rameno.

Foto: Novak Djurovič, Reuters

Novak Djokovič musel odstoupit.

Článek

Djokovič na předchozím turnaji v Basileji vypadl v semifinále po prohře s Japoncem Keiem Nišikorim, od něhož v rozhodujícím třetím setu dostal "kanára". Stěžoval si na bolesti v rameni, ale v Paříži se rozhodl hrát. Čelil proto kritice, že v hale Bercy nastoupil jen kvůli tomu, aby od ATP inkasoval bonus 1,6 miliónu dolarů za účast na minimálně sedmi z osmi letošních Masters. Jinak by nedostal nic.

"Musím poslechnout své tělo"

"Drazí přátelé, bohužel musím oznámit, že z turnaje odstupuji. Poslední zápasy jsem odehrál absolutně na hraně a problémy s ramenem se bohužel zhoršily. Musím poslechnout své tělo," uvedl vítěz deseti letošních turnajů včetně tří grandslamů. Porážka bez boje s Tsongou mu bude zanesena do statistik jako pátá za celý letošní rok. Bilanci má 69:5, jenže fakticky ho dokázali porazit jen dva soupeři.

Spolu s mladým Japoncem Nišikorim to byl pouze Švýcar Roger Federer, zbývající dva prohrané duely kvůli zdravotním potížím nedohrál.

Tsonga prvním semifinalistou

Tsonga se po Djokovičově odstoupení stal prvním semifinalistou. O postup mezi nejlepší čtyřku v Paříži bude v pátek usilovat i Tomáš Berdych proti nasazené dvojce Britovi Andymu Murraymu. Účast na Turnaji mistrů, který začne 20. listopadu, si český tenista zajistil už ve čtvrtek.

Tenisový turnaj mužů série Masters v Paříži (dotace 2,75 miliónu eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Tsonga (6-Fr.) - Djokovič (1-Srb.) bez boje.

Reklama

Související témata: