Hlavní obsah

Program tenisové sezony se hroutí, turnaj v Indian Wells v březnu nebude

Tenisový turnaj v Indian Wells, jenž je vzhledem ke své prestiži označován za "pátý grandslam", se kvůli koronaviru v tradičním březnovém termínu neuskuteční. Mužská organizace ATP uvedla, že by se turnaj mohl hrát později v sezoně.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Prestižní podnik v kalifornském Indian Wells, na němž každoročně startují nejlepší tenisté a tenistky, se měl uskutečnit 8. až 21. března. Ovlivněn koronavirovou pandemií bude druhý rok po sobě, letos v březnu byl bez náhrady zrušen.

"Kvůli dopadům covidu-19 se BNP Paribas Open v Indian Wells nebude hrát v obvyklém březnovém termínu. Jsou stanovena náhradní data, v nichž by se teoreticky mohl turnaj později v sezoně uskutečnit," uvedla ATP, jež dnes zveřejnila termíny turnajů na osmý až třináctý týden příštího roku. Zatím potvrzený kalendář uzavírá jiný prestižní turnaj mužů a žen v Miami, jenž se má na Floridě hrát 22. března až 4. dubna.

Nová sezona tenistů má odstartovat příští týden turnaji v Delray Beach a Antalyi. Začátek úvodního grandslamu sezony Australian Open byl kvůli koronavirovým omezením posunut z tradičního termínu v půlce ledna o tři týdny na 8. února.

Reklama