Hlavní obsah

Jednička Bartyová se po dlouhé pauze vrátí k tenisu v Adelaide

Světová jednička Ashleigh Bartyová se po jedenáctiměsíční přestávce vrátí k tenisu na exhibičním turnaji v Adelaide. Kromě čtyřiadvacetileté Australanky se na jednodenním přípravném turnaji před Australian Open představí i mužská jednička Novak Djokovič, Rafael Nadal nebo Serena Williamsová.

Foto: Sport.cz

Světová jednička Ashleigh Bartyová.

Článek

Bartyová nehrála zápas od loňského února, kvůli obavám z koronaviru vynechala obhajobu titulu na Roland Garros a nezúčastnila se ani US Open. Na osmičlenném turnaji ji a další účastníky doplní ještě Dominic Thiem, Naomi Ósakaová, světová dvojka Simona Halepová a devatenáctiletý italský talent Jannik Sinner.

Exhibice v Adelaide, kde Djokovič a ostatní hvězdy bez větších problémů trénují na rozdíl od jiných účastníků Australian Open v karanténě v Melbourne, se uskuteční 29. ledna. První grandslam sezony, jehož start byl kvůli koronaviru odložen, začne 8. února.

Tenisté na Australian Open pokračují v tréninku, 72 z nich ale zůstává v tvrdé karanténěVideo: sntv

"Zranil jsem se v pátek v posilovně. Dám si volno a nebudu blbnout. Mohl bych hrát, ale nechci to zhoršit," řekl Rahm v rozhlasovém rozhovoru. Na PGA Tour by se měl znovu objevit v příštím týdnu na Farmers Insurance Open v Torrey Pines.

Hlavním papírovém favoritem v La Quintě po Rahmově odstoupení bude světová desítka Američan Patrick Cantlay.

Reklama

Související témata: