Hlavní obsah

Kasatkinová - Bouzková 4:6, 6:2, 6:2Vyčerpaná Bouzková prohrála finále

Melbourne

Marie Bouzková titul na turnaji Phillip Island Trophy nezískala. Česká tenistka sice vedla ve finále nad Darjou Kasatkinovou 6:4 a 2:1, ale v horkém a větrném dni v Melbourne dohrávala vyčerpaná a Rusce podlehla 6:4, 2:6 a 2:6 za dvě hodiny a osm minut.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Česká tenistka Marie Bouzková v Melbourne.

Článek

Dvaadvacetiletá Bouzková hrála o titul na okruhu WTA podruhé v kariéře. Poprvé se dostala do finále loni v březnu v mexickém Monterrey, kde nestačila na turnajovou jedničku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny.

"Jsem smutná, že jsem nevyhrála, ale nechala jsem tam všechno a ty jsi hrála skvěle," pogratulovala Bouzková při vyhlášení soupeřce k třetímu titulu v kariéře. Česká tenistka ve čtvrtečním semifinále bojovala tři a čtvrt hodiny s Kanaďankou Biancou Andreescuovou, které odvrátila dva mečboly.

Ve skoro hodinovém prvním setu ztratila Bouzková na úvod utkání podání a pak neudržela náskok 3:1. V dlouhých výměnách rozhodla sadu čistou hrou v desáté hře při podání Kasatkinové.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Česká tenistka Marie Bouzková na turnaji v Melbourne.

Ve druhé sadě Češka vedla 2:1, ale pak ztratila osm her za sebou. Znavená sotva stála na nohách, některé míče ani nedobíhala a vyžádala si i ošetření. O pauzách se snažila snažila ochladit a dokonce si stoupala v teniskách na led.

Zápas ale nevzdala, dokonce i jednou vzala Kasatkinové servis, ale na větší odpor neměla síly. Při prvním mečbolu na bekhend soupeřky nereagovala.

"Byla jsem blízko a zároveň daleko," řekla Bouzková Radiožurnálu. "Poslední tři dny jsem hrála pokaždé v největším teplu ve tři hodiny odpoledne. Bylo toho dost. Ale je to stále začátek roku. A možná bylo těch šest intenzivních zápasů v jednom týdnu to nejlepší, co mě mohlo potkat. Teď jen musím zregenerovat a poté pokračovat do Mexika," řekla. Jejím dalším turnajem bude oblíbený v Monterrey.

S Kasatkinovou hrála Bouzková podruhé v kariéře a stejně jako loni v kvalifikaci halového turnaje v Ostravě prohrála ve třech setech.

Phillip Island Trophy v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kasatkinová (Rus.) - Bouzková (13-ČR) 4:6, 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Rainaová, Rachimovová (Indie/Rus.) - Blinkovová, Potapovová (Rus.) 2:6, 6:4, 10:7.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori