Hlavní obsah

Krejčíková - Blinkovová 6:1, 3:6, 6:3Krejčíková na úvod v Miami přemohla Blinkovovou

Aktualizováno

Tenistka Barbora Krejčíková porazila při své premiéře v hlavní soutěži na prestižním turnaji v Miami po více než dvou hodinách Rusku Annu Blinkovovou 6:1, 3:6, 6:3 a postoupila do druhého kola. V něm narazí na patnáctou nasazenou Polku Igu Šwiatekovou, vítězku loňského French Open. Marie Bouzková nestačila na Nizozemku Arantxu Rusovou, s kterou po slibném začátku prohrála 3:6, 2:6.

Foto: Twitter:@WTA, Twitter

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Článek

Pětadvacetiletá deblová specialistka Krejčíková, která na předchozím turnaji v Dubaji došla až do finále, vlétla do utkání ve velkém stylu a Rusce povolila první game až za stavu 5:0. Ve druhé sadě ale o tři roky mladší soupeřka díky zlepšenému podání srovnala krok a po brejku v osmé hře vyrovnala.

Do rozhodujícího setu vstoupila lépe Krejčíková, která se díky finále v Dubaji posunula na 39. místo. Hned na první pokus prolomila soupeřčin servis a výhodu brejku si udržela až do konce. Blinkovovou, jež je v žebříčku o více než 30 míst níž, porazila i podruhé.

Bouzková hned na úvod vzala Rusové servis a o chvíli později měla brejkbol na 3:0. Ten ale nevyužila a od té doby vládla na kurtu Nizozemka, která i kvůli řadě nevynucených chyb Češky zápas po necelé hodině a půl bez potíží ukončila. Bouzková nenavázala na předchozí turnaj v Guadalajaře, kde se probojovala do semifinále.

S turnajem v Miami, který má letos kvůli pandemii koronaviru oproti loňsku třetinovou dotaci, se rozloučila rovněž jednačtyřicetiletá Američanka Venus Williamsová. Nejstarší hráčka na okruhu podlehla ve dvou setech Kazašce Zarině Dijasové.

Miami:
Ženy (dotace 3 260 190 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Krejčíková (ČR) - Blinkovová (Rus.) 6:1, 3:6, 6:3
Rusová (Niz.) - Bouzková (ČR) 6:3, 6:2
Siegemundová (Něm.) - McHaleová (USA) 6:3, 7:5
Linetteová (Pol.) - Montgomeryová (USA) 6:1, 3:6, 6:0
Cirsteaová (Rum.) - Scottová (USA) 6:2, 6:2
Podoroská (Arg.) - Šarífová (Egypt) 6:3, 6:1
Wang Sin-jü (Čína) - Petersonová (Švéd.) 6:2, 6:2
Dijasová (Kaz.) - V. Williamsová (USA) 6:2, 7:6 (12:10)
Rogersová - Brengleová (obě USA) 6:3, 6:3
Badosaová (Šp.) - Teichmannová (Švýc.) 5:6 skreč.
Kanepiová (Est.) - Davisová (USA) 6:3, 7:5

Reklama

Související témata: