Hlavní obsah

Medveděv odstoupil kvůli nákaze koronavirem z turnaje v Monte Carlu

Aktualizováno

Druhý nasazený tenista Daniil Medveděv přišel po pozitivním testu na koronavirus o šanci startovat na antukovém turnaji Masters v Monte Carlu. Ruský tenista neprošel podle vyjádření organizátorů pondělní kontrolou a musel zamířit do izolace. Hrát v Monte Carlu nebude ani ve čtyřhře.

Foto: Taimy Alvarez, ČTK/AP

Rus Daniil Medveděv (vlevo) a Roberto Bautista Agut ze Španělska na turnaji v Miami.

Článek

"Je to velké zklamání, že nebudu hrát v Monte Carlu. Teď se musím soustředit na zotavení a doufám, že se vrátím na Tour, jak nejdříve to bude možné a bezpečné," uvedl v prohlášení Medveděv, jenž jako monacký rezident může strávit karanténu doma.

Podle videa, které v pondělí zveřejnila ATP, si Medveděv v Monte Carlu zatrénoval s Rafaelem Nadalem. ATP výsledky dalších testů nekomentovala, tiskový mluvčí španělského tenisty, jenž chce v Monte Carlu zaútočit na rekordní 12. titul, ale agentuře Reuters potvrdil, že Nadal prošel pondělní vstupní kontrolou bez problémů.

"Nadal je naprosto v pořádku. Jak ale víme, virus se stejně ukáže až po třech čtyřech dnech (od nákazy). Další kolo testů má naplánováno za tři dny," řekl Benito Pérez-Barbadillo.

Druhý hráč světového žebříčku měl v prvním kole volný los a zapojit se měl až od druhého, v pavouku ho nahradí lucky looser z kvalifikace. Úvodní hrací dny zatím v Monaku v neděli i pondělí komplikovalo počasí, kvůli dešti je program ve skluzu.

Reklama