Hlavní obsah

Hrobové ticho na tiskovce? Tenista byl pořádně překvapený

Monako/Praha

Takovou tiskovou konferenci zřejmě polský tenista Hubert Hurkacz zažil poprvé. Po svém vítězství v prvním kole antukového turnaje Masters v Monaku nad Italem Thomasem Fabbianem 6:3, 3:6 a 6:3 se nestačil divit!

Tisková konference bez otázek? Ano, i to je možnéVideo: sntv

 
Článek

Konferenciérka nejprve přivítala všechny přítomné a rozvrhla, že nejprve bude prostor pro otázky v angličtině a poté v hráčově rodné polštině. Tenista byl po vyhraném zápase pozitivně naladěn, navíc před týdnem ovládl prestižní turnaj v Miami, a tak očekával přísun dotazů, jenže ty nepřicházely...

„Žádné otázky v angličtině? Opravdu? Dobře, jdeme na polštinu," zavelela konferenciérka. Hrobové ticho se ale prohlubovalo. „Žádné otázky?" optala se znovu, načež zareagoval Hurkacz, že ne. Na to mu moderátorka diskuse omluvně odvětila, že myslela, že je žádaný.

„Žádné dotazy, to je pěkné. Hezká konference...Ok," řekl pobaveně aktuálně šestnáctý hráč žebříčku. Poté všem poděkoval s dovětkem, že to tedy bylo opravdu rychlé a odešel z místnosti.

Mikrofony zachytily ještě jeho následnou konverzaci s konferenciérkou. „Tiskovka bez dotazů, tak to tu ještě nebylo," řekl už mírně rozzlobeně. „Přísahám Bohu, že bych vás sem netahala, kdyby si vás nežádali. Byl tam i jeden Polák..." poté jejich rozhovor končí. Jestli se jednalo o vtípek přítomných novinářů se už asi nedozvíme.

Reklama