Hlavní obsah

Ostapenková - Siniaková 1:6, 3:6Siniaková deklasovala grandslamovou šampionku! Dvě Češky vzdaly, končí i Muchová

Aktualizováno

To byl uragán! Zlatá olympijská medailistka ze čtyřhry z Tokia Kateřina Siniaková smetla v prvním kole National Bank Open v kanadském Montrealu lotyšskou tenistku Jelenu Ostapenkovou ve dvou setech 6:1, 6:3. Tereza Martincová svůj zápas s Američankou Anisimovovou skrečovala za stavu 1:6 a 3:4. Podobně dopadla i Marie Bouzková, která vzdala ve druhém setu zápas Řekyni Marii Sakkariové. Balit může i Karolína Muchová, která podlehla Francouzce Dodinové 3:6, 6:1, 2:6.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Česká tenistka Kateřina Siniaková vstoupila do turnaje National Bank Open v Montrealu pohodovým vítězstvím.

Článek
Fotogalerie

Siniaková si přivezla do zámoří fantastickou formu a duel s Lotyškou jednoznačně ovládla. V úvodní sadě šla rychle do vedení 2:0, následně sice sama ztratila servis, jenže další čtyři hry opět patřily rodačce z Hradce Králové. Ta tak mohla slavit po dvaatřiceti minutách zisk první sady v poměru 6:1.

Ostapenková nebyla ve své kůži, nešel jí servis, snaha o razantní údery se míjela účinkem, protože posílala míče do autu. Na druhou stranu Siniaková dobíhala i na první pohled ztracené údery a nemilosrdně trestala.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Lotyšská teniska Jelena Ostapenková v Montrealu dohrála v prvním kole, nestačila na Kateřinu Siniakovou.

Ostapenková dělala všechno možné, aby zápas zlomila. Jedla gely, pila vodu, zkusila si i zavolat lékaře, všechno bylo marné. Siniaková dál diktovala vývoj duelu. Ani pro jednu z tenistek nebyl vlastní servis úplnou výhodou. Lotyška jej ztratila ve druhém dějství čtyřikrát, česká hráčka "jen" dvakrát. I proto nakonec mohla slavit postup do druhého kola. Tam se utká se španělskou tenistkou Muguruzaovou.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Absolutní zaujetí pro hru v podání tenistky Kateřiny Siniakové.

Tereza Martincová, která do turnaje National Bank Open prošla z kvalifikace, v prvním kole nastoupila proti Američance Amandě Anisimovové a od soupeřky dostala pořádnou lekci. První set trval dvacet minut a Češka v něm uhrála jedinou hru. Nebyla ve své kůži, vyhledala i pomoc lékaře, na kurtu se ale prala dál.

Druhý set byl vyrovnanější, ale za stavu 3:4 zdravotní problémy nedovolily české hráčce v utkání pokračovat a zápas skrečovala.

Dobře rozehraný zápas proti favorizované Marii Sakkariové z Řecka měla Marie Bouzková. V prvním setu vedla 4:2, poté však její soupeřka uhrála čtyři hry v řadě a ujala se vedení 1:0 na sety. Ve druhé sadě byly odehrány jen čtyři hry, když rodačka z Prahy za stavu 1:3 zápas vzdala.

Poslední českou nadějí byla v pondělí Karolína Muchová. Ta ovšem vstoupila do boje s Francouzkou Océane Dodinovou špatně a první sadu ztratila poměrem 3:6. Rychle prohrávala 0:3 a set již nezachránila.

Ve druhém dějství naopak diktovala vývoj zápasu Češka, její znatelně vylepšený výkon zaskočil rivalku a po vítězství 6:1 musel o vítězce rozhodnout třetí set. Ten ale pro Muchovou opět neodstartoval dobře, rodačka z Hané nabrala manko 3:0 a opět už jej nedokázala vymazat. Sadu prohrála poměrem 3:6 a na turnaji končí.

Montreal (tvrdý povrch, dotace 1 835 490 dolarů)
Dvouhra - 1. kolo
Ostapenková (Lot.) - Siniaková (ČR) 1:6, 3:6
Martincová (ČR) - Anisimovová (USA) 1:6, 3:4 skreč.
Dodinová (Fr.) - Muchová (ČR) 6:3, 1:6, 6:2
Sakkariová (Řec.) - Bouzková (ČR) 6:4, 3:1, skreč.
Ferrová (Fr.) - Tomljanovicová (Austr.) 2:6, 6:2, skreč
Badosaová (Šp.) - Golubicová (Švýc.) 6:2, 6:3
Podoroská (Arg.) - Linetteová (Pol.) 6:1, 6:2
Cirsteaová (Rum.) - Riskeová (USA) 6:3, 6:4
Džabúrová (13-Tun.) - Burelová (Fr.) 6:1, 6:3
Marinová (Kan.) - Keysová (16-USA) 6:3, 6:3
Potapovová (Rus.) - Rogersová (USA) 7:6 (8:6), 6:3
Dartová (Brit.) - Fernandezová (Kan.) 7:5, 7:6 (7:4)
Toronto (tvrdý povrch, dotace 3,487.915 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Humbert (Fr.) - Sonego (It.) 6:3, 6:4
Čilič (Chorv.) - Ramos (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3
Fognini (It.) - Struff (Něm.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:4
Duckworth (Austr.) - Fritz (USA) 7:6 (7:2), 6:3
Bublik (Kaz.) - Evans (Brit.) 6:4, 6:4
Harris (JAR) - Schnur (Kan.) 6:3, 6:2
Millman (Austr.) - Berankis (Lit.) 6:3, 7:6 (7:4)
Paul (USA) - Pospisil (Kan.) 6:7 (5:7), 6:2, 6:3
Opelka (USA) - Kyrgios (Austr.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:4

Reklama