Hlavní obsah

Giorgiová - Gauffová 6:4, 7:6Italka postupuje v Montrealu do semifinále

Montreal
Aktualizováno

Po vyřazení Petry Kvitové v osmifinále pokračuje italská tenistka Camila Giorgiová v úspěšném tažení turnajem v Montrealu a stejně jako Karolína Plíšková se probojovala do semifinále. Devětadvacetiletá Italka, 71. hráčka světového žebříčku, zdolala i Američanku Coco Gauffovou a jako jediná ze semifinalistek ještě neztratila v Kanadě ani set. Útočí na první titul po třech letech.

Článek

Giorgiová ve čtvrtek zdolala bývalou montrealskou šampionku z roku 2012 Kvitovou a o den později i sedmnáctiletou Gauffovou, nad níž zvítězila 6:4 a 7:6. "Byl to skvělý zápas, na opravdu vysoké úrovni," pochvalovala si italská tenistka, která poslední a svůj druhý titul na okruhu WTA získala v říjnu 2018 v Linci.

V semifinále narazí na jinou soupeřku z USA Jessicu Pegulaovou, jež otočila zápas s Ons Džabúrovou a Tunisance na závěr nadělila "kanára". Plíšková se dnes o postup do třetího letošního finále po Wimbledonu a Římě a celkově 32. v kariéře utká s nasazenou jedničkou Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Medveděv vrátil Hurkaczovi wimbledonskou porážku a je v Torontu v semifinále

Nejvýše nasazený tenista turnaje Masters v Torontu Daniil Medveděv vrátil Hubertu Hurkaczovi wimbledonskou porážku a po vydřeném vítězství 2:6, 7:6 a 7:6 postoupil do semifinále. Polskému soupeři, který si neprohrál ani jednou servis a byl dva míčky od výhry, nasázel pětadvacetiletý Rus 23 es.

Oba svedli před měsícem na trávě ve Wimbledonu pětisetovou bitvu ve čtvrtém kole a v pátek na tvrdém povrchu v Torontu bojovali téměř dvě a půl hodiny. "Měl své šance. A pravděpodobně byl lepším hráčem nejmíň ve dvou setech, ale takový je tenis. Oba jsme skvěle podávali a já si dokázal pomoct esem, když jsem potřeboval," řekl Medveděv.

Světová dvojka usiluje v Torontu při neúčasti hvězdné trojice Novak Djokovič, Roger Federer a Rafael Nadal o třetí titul v sezoně po Mallorce a Marseille a celkově o dvanáctou trofej v kariéře. V semifinále narazí na Američana Johna Isnera, jenž zdolal 7:6 a 6:4 Gaëla Monfilse z Francie. Isner před dvěma týdny ovládl domácí turnaj v Atlantě.

Ve hře o trofej v Kanadě zůstali i třetí nasazený Řek Stefanos Tsitsipas a jiný Američan Reilly Opelka. Tsitsipas dosáhl na 45. výhru v sezoně, nejvíce ze všech tenistů, v pátek proti Casperu Ruudovi z Norska, jenž v červenci postupně vyhrál tři turnaje ATP Tour.

"Tento zápas byl takřka dokonalý. Nepochyboval jsem o sobě a hrál jednoduše: bez chyb a agresivně," řekl Tsitsipas poté, co zdolal Ruuda 6:1 a 6:4.

Tenisový turnaj žen v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 1 835 490 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pegulaová (USA) - Džabúrová (13-Tun.) 1:6, 7:6 (7:4), 6:0,
Giorgiová (It.) - Gauffová (15-USA) 6:4, 7:6 (7:2).
Tenisový turnaj mužů v Torontu (tvrdý povrch, dotace 3 487 915 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Medveděv (1-Rus.) - Hurkacz (7-Pol.) 2:6, 7:6 (8:6), 7:6 (7:5),
Isner (USA) - Monfils (11-Fr.) 7:6 (7:5), 6:4.

Reklama

Související témata: