Hlavní obsah

Kvitová nebude hrát finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové. V Ostravě však nechybí

Aktualizováno

Z přihlášených českých hráček z top 10 se před pondělním začátkem turnaje WTA v Ostravě jako jediná neomluvila Petra Kvitová. Jednatřicetiletá tenistka figurující na 10. místě světového žebříčku však mezitím sdělila kapitánovi českého týmu Petru Pálovi, že nebude hrát premiérové finále Billie Jean King Cupu, jež se uskuteční od 1. listopadu v Praze.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Petra Kvitová nebude hrát inálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové

Článek

"Pro mě je Ostrava poslední akce v Česku. Kapitánovi jsem oznámila, že Billie Jean King Cup hrát nebudu," prozradila Kvitová během nedělní virtuální tiskovky.

"Už je to pro mě o dvou třech turnajích do konce sezony, a pak si potřebuju odpočinout hlavně mentálně. Fyzicky to pro mě taky bylo hrozně náročné. (Měla jsem) spoustu zranění a tělo už to moc nezvládá. Takže to dojedu, jak nejlíp budu moct. A pak budu hodně odpočívat," prohlásila Kvitová.

V minulosti to byla právě ona, která se podepsala nejvýrazněji pod české úspěchy ve Fed Cupu, jenž byl předchůdcem BJK Cupu.

Kvitová v něm poprvé nastoupila v deblu při baráži ve Španělsku 2007. Ve dvouhrách má bilanci 30:10 a zasloužila se o české triumfy v letech 2011, 2012, 2014, 2015, 2016 a 2018.

"Nebylo to jednoduché rozhodování, ale musím myslet především na sebe. Tělo to vnímá všechno jinak. Máme mladé holky, takže věřím, že se o to postarají," řekla Kvitová.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Petra Kvitová v akci

Před kapitánem Pálou je teď ještě jeden problém. Bezprostředně na pražské finále BJK Cupu totiž navazuje Turnaj mistryň v mexické Guadalajaře. Pro hráčky, jež se na Masters kvalifikovaly: Karolínu Plíškovou (singl), Barboru Krejčíkovou (singl i debl) a Kateřinu Siniakovou (debl), to může být složité hrát dvě významné akce v tak krátkém rozmezí.

Kapitán má ale na výběr i Karolínu Muchovou (22. ve WTA), stříbrnou medailistku z olympiády Markétu Vondroušovou (35.), Terezu Martincovou (61.), případně Marii Bouzkovou (84.), která je v deblu sehraná s Lucií Hradeckou. Soupeřkami Češek ve finálové skupině budou Němky a Švýcarky.

"Samozřejmě bych si doma ráda zahrála, ale na druhou stranu, abych ještě zvládla odehrát pár sezon, tak to volno potřebuju. 'Bubliny' mě hodně vysosaly a hrát bez lidí je pro mě jako trénink. A já nejsem úplně tréninkový typ. Pro mě tak bylo hrozně těžké se vyburcovat a vymáčknout ze sebe něco navíc. To stojí spoustu sil," vysvětlovala rozhodnutí Kvitová.

Reklama

Související témata: