Hlavní obsah

Karolína Plíšková postoupila jako druhá Češka na letošní Turnaj mistryň

Karolína Plíšková si jako druhá česká tenistka zajistila účast na letošním Turnaji mistryň. Na prestižní akci pro osmičku nejlepších hráček sezony se už dříve kvalifikovala Barbora Krejčíková, start v Guadalajaře mají jistý i světová jednička Ashleigh Bartyová a dvojka Aryna Sabalenková.

Foto: Danielle Parhizkaran, Reuters

Česká tenistka Karolína Plíšková v akci.

Článek

Světová trojka Plíšková na Turnaj mistryň postoupila popáté v řadě, při posledních třech účastech v letech 2017 až 2019 vždy prošla do semifinále. Z aktivních hráček má na kontě více startů jen čtveřice Serena Williamsová (9), Kim Clijstersová a Petra Kvitová (7) a Světlana Kuzněcovová (6).

Česká tenistka, jež má letos na kontě nejvíc es ze všech hráček na okruhu WTA, si v sezoně zahrála třikrát ve finále na třech různých površích. O titul zabojovala na antuce Římě, na trávě ve Wimbledonu a na tvrdém povrchu v Montrealu, ani jednou ale neuspěla.

"Hrát na Turnaji mistryň znamená, že jste jednou z nejlepších v sezoně, a to je vždycky mým cílem. Těším se na start i na zážitky z Guadalajary," uvedla pro WTA Plíšková, jež se při svém debutu na Turnaji mistryň v roce 2016 kvalifikovala ve dvouhře i čtyřhře.

Letos na ni naváže Krejčíková, která má vedle premiérového startu ve dvouhře pro Turnaj mistryň jisté místo i ve čtyřhře společně s Kateřinou Siniakovou. Spolu s českou dvojicí se zatím do deblového turnaje kvalifikoval už jen japonský pár Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová.

Reklama

Související témata: