Hlavní obsah

Zverev se jako čtvrtý kvalifikoval na Turnaj mistrů

Indian Wells

Alexander Zverev je čtvrtým kvalifikovaným tenistou na Turnaj mistrů, který se uskuteční v polovině listopadu poprvé v Turíně. Čtyřiadvacetiletý Němec, jenž prestižní akci v závěru sezony vyhrál před třemi lety v Londýně, získal jistotu po postupu do třetího kola "pátého grandslamu" v Indian Wells.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Alexander Zverev na turnaji v Indian Wells.

Článek

Zverev v Kalifornii usiluje o třetí letošní titul z Masters. Ovládl také olympijský turnaj v Tokiu a podnik ATP v Acapulcu. "Prožívám zatím nejlepší sezonu a jsem opravdu šťastný, že jsem se kvalifikoval," řekl Zverev. V elitní společnosti doplnil Novaka Djokoviče, Daniila Medveděva a Stefanose Tsitsipase. Turnaj mistrů tak už zná polovinu účastníků dvouhry.

V Indian Wells ve druhém kole Zverev přehrál domácího Jensona Brooksbyho. Američana, jenž coby držitel divoké karty došel na US Open do osmifinále, porazil čtvrtý hráč žebříčku 6:4, 3:6 a 6:1. V další fázi ho čeká atraktivní duel s bývalou světovou jedničkou Andym Murraym. Zverev ho ještě nikdy neporazil.

Trojnásobný grandslamový šampion Murray se dostal na Masters do třetího kola poprvé od triumfu v Paříži v roce 2016. Poté mu kariéru poznamenaly operace kyčlí, ale v Indian Wells si zatím vede dobře. Čtyřiatřicetiletý Skot zdolal osmnáctiletého Španěla Carlose Alcareze 5:7, 6:3, 6:2. Zápas trval přes tři hodiny.

"Andy hraje zase skvěle. Vyhrál dva těžké zápasy, už se na něj těším. Je jediným z "velké čtyřky", kterého jsem neporazil. Doufám, že to zítra změním," dodal Zverev. Spolu s Murraym a Djokovičem do elitní čtyřky patří Rafael Nadal a Roger Federer.

Reklama