Hlavní obsah

Otec tenisty Djokoviče se ostře pustil do Srbových konkurentů. Nešetřil Nadala ani Federera

Bělehrad

A zase tenisoví tatínkové. Otec australského tenisty Bernarda Tomice nedávno na turnaji v Madridu zbil synova tréninkového partnera Thomase Droueta, zlomil mu nos a poškodil obratel. Teď o sobě dal po delší době vědět i Srdjan Djokovič, „tatík“ světové jedničky Novaka Djokoviče. Naštěstí se nepouštěl do žádných fyzických incidentů, ale v srbském deníku Kurir kritizoval největší soupeře svého syna Rafaela Nadala a Rogera Federera. Švýcara přitom vůbec nešetřil.

Foto: Peter Schneider, ČTK/AP

Sdjan Djokovič ve svých komentářích Rogera Federera vůbec nešetřil.

Článek

Na kurtech není tajemstvím, že mezi Djokovičem a Federerem panuje už dlouho velká rivalita. Oba hráči se navzájem příliš nemusí, olej do ohně teď navíc přilil i Srdjan Djokovič, který švýcarského tenistu nešetřil a tvrdě kritizoval za jeho chování.

„Federer je asi nejlepším tenistou v historii, ale jako člověk je to pravý opak. Novaka před časem napadl po Davis Cupu v Ženevě, snažil se ho v každém směru zdiskreditovat," narážel Djokovič starší na tenisový duel z roku 2006, v kterém mladý Srb prohrál s Federerem ve třech setech.

Podle Srdjana Djokoviče už tehdy úspěšný Švýcar pocítil, že mu v dalších sezónách bude Novak Djokovič šlapat na paty. A údajně se s tím aktuálně pátý hráč světa nedokázal smířit. „Novakův úspěch, to je fantazie. Jsme na něj všichni pyšní. I přes prohru se Novak vždy chová elegantně a dokáže přijmout výsledek. Tomu Federer prostě nerozumí," dodal.

Nadal kritiku odmítá

Řeč přišla také na antukového specialistu Rafaela Nadala ze Španělska. „Dokud ještě Rafa vyhrál, byl Novak jeho nejlepším kamarádem. Když se to ale otočilo, z přátelství sešlo. Tohle není sportovní," tvrdí Srdjan Djokovič.

Třetí tenista světa byl slovy Djokovičova otce zaskočen. Španěl popírá, že by měl se srbskou jedničkou jakýkoliv problém. „Jestli chce vědět, jaký mám s Nolem vztah, měl by se ho sám nejprve zeptat. S Novakem jsem neměl nikdy problém a náš vztah byl vždycky velice dobrý a korektní," ujistil Nadal novináře i fanoušky.

Reklama

Související témata: