Hlavní obsah

Ani napodruhé to nevyšlo. Cetkovská s Melzerovou v Acapulku titul nezískaly

Aktualizováno

Tenistka Iveta Melzerová na svém prvním turnaji po osmnáctiměsíční pauze deblový titul nezískala. Ve finále v Acapulku s další českou hráčkou Petrou Cetkovskou podlehly druhé nasazené dvojici Kristina Mladenovicová, Galina Voskobojevová 3:6, 6:2 a 5:10. Soutěže ve dvouhrách ovládli Bulhar Grigor Dimitrov a Slovenka Dominika Cibulková.

Foto: Osama Faisal, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Cetkovská (na snímku) spolu s Melzerovou v Acapulku na titul nedosáhla.

Článek

Cetkovská s Melzerovou si spolu zahrály finále v Acapulku už v roce 2008, kdy rovněž neuspěly.

Jednatřicetiletá Melzerová získala v mexickém letovisku ještě pod dívčím jménem Benešová před deseti lety první ze svých dvou titulů ve dvouhře. Nyní se mostecká rodačka v Acapulku vrátila na turnaje po rok a půl dlouhé pauze, kterou si vynutilo zranění ramena. V singlu vypadla v prvním kole.

Krušný výstup na vrchol

Dimitrov v semifinále vyřadil britského favorita Andyho Murrayho a poradil si také v boji o titul s Andersonem, kterého v pátém vzájemném duelu porazil počtvrté. Dvaadvacetiletý Bulhar navázal na svůj první turnajový triumf ze Stockholmu z loňského října.

Cibulková vyhrála čtvrtý turnaj v kariéře. Finalistka letošního Australian Open zvítězila ve finále nad 70. hráčkou světa Christinou McHaleovou 7:6, 4:6 a 6:4. Pro jednadvacetiletou Američanku to bylo první finále na okruhu WTA.

Delbonis získal v Sao Paulu první titul

Argentinec Federico Delbonis porazil ve finále v Sao Paulu 4:6, 6:3, 6:4 Itala Paola Lorenziho a získal první titul na okruhu ATP. Pro jeho soupeře byl životním úspěchem ve 32 letech už postup do semifinále.

Třiadvacetiletý Delbonis se dočkal prvního turnajového triumfu na druhý pokus, loni marně bojoval ve finále v Hamburku. Na cestě k titulu 61. hráč světa vyřadil mimo jiné trojnásobného vítěze turnaje Nicoláse Almagra ze Španělska či domácího Thomaze Bellucciho.

Lorenzi navzdory finálové porážce prožil v Sao Paulu nejlepší týden v kariéře. Hráč, jemuž patří v žebříčku 114. místo, dosud na elitních turnajích došel maximálně do čtvrtfinále.

Tenisový turnaj mužů a žen v Acapulku:
Muži (dotace 1,454.365 dolarů):
Dvouhra - finále:
Dimitrov (4-Bulh.) - Anderson (5-JAR) 7:6 (7:1), 3:6, 7:6 (7:5)
Čtyřhra - finále:
Anderson, Ebden (JAR/Austr.) - F. López, Mirnyj (Šp./Běl.) 6:3, 6:3
Ženy (dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Cibulková (1-SR) - McHaleová (USA) 7:6 (7:3), 4:6, 6:4
Čtyřhra - finále:
Mladenovicová, Voskobojevová (2-Fr./Kaz.) - Cetkovská, Melzerová (ČR) 6:3, 2:6, 10:5
Tenisový turnaj mužů v Sao Paulu (antuka, dotace 539.730 dolarů):
Dvouhra - finále:
Delbonis (Arg.) - Lorenzi (It.) 4:6, 6:3, 6:4
Čtyřhra - finále:
García-López, Oswald (Šp./Rak.) - Cabal, Farah (2-Kol.) 5:7, 6:4, 15:13

Reklama

Související témata: