Hlavní obsah

VIDEO: Štěpánka v Japonsku zaskočily plechovky s míčky. Rosol se vzbudil ve tři ráno

Tokio

Bez světové pětky Tomáše Berdycha se pokusí čeští tenisté postoupit v Tokiu přes domácí Japonce do semifinále Davisova poháru. Svěřenci trenéra Jaroslava Navrátila už dnes mají v japonské metropoli na programu první dva tréninky na kurtu a perou se hlavně s časovým posunem.

Hlasy tenisty Radka Štěpánka z Japonska.Video: Facebook

 
Článek

„Už jsme tu konečně s Radkem i s Jirkou," přivítala na facebookové stránce českých reprezentantů momentální týmová jednička Lukáš Rosol, že už je na místě i Radek Štěpánek a Jiří Veselý. České trio se totiž do Tokia dostávalo poměrně komplikovaně.

Rosol letěl z Prahy přes Helsinky, Veselý zase přes Vídeň a Istanbul a Štěpánek přímo z Ameriky.

„Měl jsem časový posun šest sedm hodin z Miami do Prahy, tam jsem byl čtyři pět dní a pak mě čekala časová změna dalších sedmi hodin do Japonska. Ale zvládám to zatím dobře. V letadle jsem sice nenaspal ani minutu, dneska v noci jsem to snad dospal. I když jsem se vzbudil ve tři ráno, ale nebyl jsem jediný," popisoval cestovní trable Rosol.

S areálem v Ariake Coliseu jsou čeští tenisté spokojení. Dobře jej navíc znají z turnajů. „Byl jsem tady spoustukrát na turnaji, takže celý zázemí znám, hotel stejný i kurt stejný. Ten akorát nově namalovali, takže je trošičku pomalejší. Ale myslím si, že by nám mohl vyhovovat," věří Štěpánek.

Podobně vidí podmínky i Rosol: „Kurt je moc dobrý, má střední odskoky, střední rychlost, pro mě to bude asi ideální."

Jediné co české tenisty zaskočilo tak byla nezvyklá velikost plechovek na míčky, do nichž se vešly pouze dva balónky. „Byl jsem překvapený, když nám přinesli plechovky s míčkama. Jsou podle mě nejmenší, jaké jsem kdy viděl. Je to po dvou, takže jich asi budu muset za ten prodloužený víkend otevřít hodně," předpovídal Štěpánek.

Postoupí čeští tenisté i bez Tomáše Berdycha přes Japonsko do semifinále Davis Cupu?
Ano
84,1 %
Ne
15,9 %
Celkem hlasovalo 4851 čtenářů.

Reklama

Související témata: