Hlavní obsah

Rána pro Austrálii! Kyrgios nakonec v Davis Cupu proti Čechům nemůže nastoupit

Sydney

Australští tenisté nakonec proti České republice v prvním kole Davis Cupu v nejsilnějším složení nenastoupí. Jednička týmu Nick Kyrgios sice figuroval v původní nominaci pro duel v Ostravě, po konzultaci s lékaři se ale z utkání nakonec omluvil.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Australan Nick Kyrgios v Ostravě nenastoupí.

Článek

Kapitán Australanů Wally Masur před pátečním odletem do Prahy označoval Kyrgiose, jenž měl být pro březnové utkání už fit, za hlavní trumf a naději pro hostující tým. Jenže devatenáctiletému talentovi se po návratu do tréninku znovu ozvala bolavá záda.

„Jsem strašně naštvaný, ale bohužel lékaři konstatovali, že moje záda ještě nejsou připravena na to, aby vydržela zátěž v daviscupovém utkání. Dělal jsem všechno možné, abych se dal do pořádku, sám sebe jsem přesvědčoval, že to zvládnu. Podle lékařů je ale riziko příliš velké. Radili mi, že tohle by se prostě nemělo uspěchat," cituje čtvrtfinalistu nedávného Australian Open list Sydney Morning Herald.

Pro momentálně nejlepšího tenisového teenagera na světě zdaleka nejde o první zdravotní patálie. Aktuálně 37. hráč světa se už letos odhlásil z Hopman Cupu a po Australian Open pak z dalších dvou turnajů.

„Lékařští experti říkají, že riziko případného stratu za to nestojí. Musíme mít na paměti, že všichni chceme, aby měl Nick dlouhou a úspěšnou kariéru. Potřebuje teď kvalitní rehabilitaci, musíme být zkrátka trpěliví," vzjkázal kapitán týmu Masur.

Kyrgiose zřejmě nahradí v nominaci Thanasi Kokkinakis nebo Alex Bolt. V týmu zůstávají Bernard Tomic, Lleyton Hewitt a Sam Groth.

Reklama

Související témata: