Hlavní obsah

Bývalý tenista Bob Hewitt byl uznán vinným ze znásilnění

Johannesburg

Bývalý tenista Bob Hewitt byl u soudu v Johannesburgu uznán vinným ze znásilnění a napadení, kterých se dopustil před několika desetiletími. Mnohonásobný grandslamový šampión ve čtyřhře vinu popírá.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Bývalý tenista Bob Hewitt na snímku z letošního února.

Článek
Fotogalerie

Nyní pětasedmdesátiletý Hewitt byl obviněn z toho, že sexuálně napadl tři nezletilé dívky v 80. a 90. letech minulého století, kdy působil jako trenér. Dnes byl uznán vinným ze dvou skutků znásilnění a jednoho skutku sexuálního napadení.

"Čas tyto zločiny vymazat nemůže. Viník nesmí vyváznout bez trestu," uvedl soudce Bert Bam, podle nějž bylo svědectví obětí konzistentní a přesvědčivé. Hewitt musí zůstat ve vazbě.

Australský rodák Hewitt, jenž se stal ještě v průběhu kariéry po svatbě jihoafrickým občanem, byl deblovou hvězdou 60. a 70. let. Jak v mužské, tak ve smíšené čtyřhře vyhrál všechny grandslamy a na turnajích "velké čtyřky" získal celkem 15 titulů. Ve dvouhře byly jeho maximem tři semifinálové účasti na Australian Open.

Jihoafričané vyšetřovali Hewitta od roku 2011, kdy se proti němu objevilo svědectví první ženy. V roce 2012 byl kvůli tomu vyřazen ze tenisové Síně slávy.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík