Hlavní obsah

Sobota ve Fed Cupu patří Kvitové. Potvrdí to i v Rumunsku?

Kluž

Zatím jen jednou během své oslnivé fedcupové kariéry prohrála čtyřnásobná šampiónka Petra Kvitová sobotní dvouhru. Bilance 15:1 je naprosto výmluvná. Také zítra bude chtít v Kluži ukázat, že v úvodní den týmové soutěže se s nikým mazlit nehodlá. Ani s nevyzpytatelnou Rumunkou Niculescuovou.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová při tréninku v hale v Kluži před utkáním 1. kola Fed Cupu s Rumunskem.

Článek

Jak se cítíte den před začátkem?

Pohoda je dobrá, atmosféra v týmu taky a na kurtu jsme toho odehrály docela dost a měly jsme možnost si zvyknout. Zápasy budou víc o nervech. Povrch bude sedět Rumunkám, ale i tlak bude na jejich straně a my se budeme snažit o to poprat.

Po dlouhé době zažijete bouřlivé publikum, které ale nebude na vaší straně, nemáte obavy?

Změna to bude, nevím úplně ještě jaká, to poznám až během zápasu. Je jasné, že doma fandí diváci nám a tady to bude opačně. Věřím ale, že i na naší straně budou fanoušci a přijede nám podpora. V zápalu boje ale diváky moc nebudeme vnímat, bude to bitva o každý míč.

Nevadí vám trochu, že jdete na kurt až jako druhá?

Nevadí mi, že nevím, v kolik půjdu hrát, ale spíš ta nervozita. Budu mít asi dvojnásobné nervy, když budu sledovat Káju. Říkaly jsme si obě, že chceme začít...

Vaše sobotní soupeřka Niculescuová patří k hráčkám s nepříjemným stylem. Jaký je na ni recept?

Je nepříjemná, čop z forhendu hraje jenom ona. Dobře se hýbe, na nohách je jedna z nejlepších na okruhu. Nehraje extra rychle, ani z podání, nic z čeho bych se dostala pod tlak. Budu muset být trpělivá, vydržet ve výměnách a vybudovat si tlak. O to asi v zápase půjde.

Tušíte, jakou máte fedcupovou bilanci v sobotu?

Hodně dobrou si myslím.

15:1...A kdy jsem prohrála?

S Vinciovou v semifinále 2013.

A jo, na to nerada vzpomínám. V sobotu ale hraju s druhou hráčkou týmu, většinou jsem favoritka a z toho pohledu jsem splnila očekávání a to je důležité.

Je tohle dobré vědět pro psychiku?

Snad jo, to uvidíme (směje se)

Čeká vás první zápas bez trenéra Davida Kotyzy. Myslíte na to?

Nevnímám to nijak. Vím to, že to bude poprvé, protože to je 14 dnů, co jsme se rozešli. Tréninky a všechno ale probíhalo dobře. Fedcupový týden byl jako vždy super a víkend bude podobný. Nevidím v tom problém.

Postoupí české tenistky přes domácí Rumunsko v utkání 1. kola Fed Cupu?
Ano
83,2 %
Ne
16,8 %
Celkem hlasovalo 10768 čtenářů.

Reklama